bolsa-ibex-35-mercados
Europa Press

L'Ibex augmenta els seus guanys amb ganes i frega ja els 9.600 punts (+1%. 9.582 punts). Tots els bancs estan pujant amb força i impulsen al selectiu. BBVA i Santander sumen un 2% a dalt, igual que Bankia. Telefónica també puja més d'un 1%. El nivell clau dels 9.671 punts cada vegada està més a prop i un canvi de tendència en l'índex espanyol és ja una opció més palpable.

  • 11.073,30
  • -0,73%

Wall Street va tancar aquest dimecres amb predomini de nombres verds (Dow Jones: +0,61%; S&P: +0,13%; Nasdaq: -0,08%) mentre que a Àsia també ha estat una jornada majoritàriament positiva. Les borses estan tranquil·les després d'haver après a mantenir-se a flotació enmig de les tensions comercials entre Xina i Estats Units. De moment, la calma és la nota predominant.

"Cal tenir en compte que estem davant una setmana de 'quàdruple hora bruixa', que té lloc aquest divendres, i que el que ha succeït aquests dies es pot considerar una miqueta 'artificial'. L'important és el que succeeixi el dia després del venciment", assenyala José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'. Així doncs, caldrà estar pendent a l'evolució de l'Ibex a partir del dilluns. "Els moviments seran molt més reals a partir d'aquest dia", afegeix Rodríguez.

En l'àmbit nacional, la tensió política segueix sent la nota predominant. Els mitjans segueixen parlant de "fugida cap a endavant" de Pedro Sánchez, ara en forma del que es qualifica com a "parany" per treure endavant els Pressupostos. Cada mesura que anuncia el president del Govern es valora com més desesperada, i les eleccions anticipades són cada vegada més tangibles. A més, el primer aniversari dels esdeveniments que van tenir lloc l'any passat a Catalunya arriba ara. Aquest dijous es compleix un any de l'intent d'assalt a la Conselleria d'Economia i Hisenda de la Generalitat. El conflicte amb Catalunya també està molt present.

Dins d'aquestes mesures del Govern, avui segueix parlant-se d'aquesta decisió de suspendre l'impost del 7% a la generació elèctrica anunciada ahir a la tarda. La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va informar durant la seva compareixença al Congrés que se suspendrà "en les properes setmanes" per baixar la factura de la llum.

A Europa, l'atenció se centra en el cim informal de líders de la Unió Europea que se celebra avui dijous a Àustria. El Brexit i la immigració seran els principals punts de debat. La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha demanat la "bona voluntat" i la flexibilitat dels seus homòlegs de la UE. El futur de la frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord segueix sent un escull en les converses.

En l'àmbit de dades macro, les vendes minoristes a Regne Unit a l'agost van augmentar un 0,3% enfront de la caiguda del 0,2% prevista. A més, el Banc Central de Noruega ha elevat els tipus d'interès al 0,75% des del 0,5%. Així mateix, el Banc Nacional de Suïssa ha decidit en la seva reunió mantenir els tipus en negatiu, en el -0,75%.

Noticias relacionadas

contador