brokerautomatico

I després d'una sessió de fortes pujades... han tornat els dubtes durant les primeres hores de la sessió. Aquest dimecres, l'Ibex s'ha passat gran part de la sessió entre el vermell i el verd, però a la fi la por s'ha imposat, i ha retrocedit un 0,22%. Aquestes pèrdues es produeixen després de la important revaloració de la passada jornada i enmig de les tensions geopolítiques entre l'Índia i la Xina i Corea del Sud i Corea del Nord, d'una banda, i al ressorgiment de casos de coronavirus a l'Àsia i els Estats Units, per una altra. Pequín ha elevat l'emergència sanitària i demana que no se surti de la ciutat excepte necessitat. Cal subratllar que la resta d'Europa cotitza amb avanços d'entre el 0,1% i l'1%.

  • 11.105,50
  • 0,50%

Les tensions es van intensificar per tota la península coreana aquest dimarts després que Corea del Nord destruís una oficina d'enllaç amb el Sud. La Casa Blava presidencial de Corea del Sud ha assenyalat aquest dimecres que no acceptarà més comportaments irracionals de Corea del Nord, segons informa Reuters.

Mentrestant, les tropes índies i xineses han topat de nou aquesta setmana en el marc d'una sèrie d'enfrontaments recents en una controvertida zona fronterera de l'Himàlaia, amb una situació que dilluns va provocar víctimes per primera vegada en més de quatre dècades.

Els inversors a Europa també segueixen atents avui a les últimes notícies sobre el coronavirus. El nombre de casos confirmats arreu del món ja supera els 8 milions. L'Organització Mundial de la Salut ha advertit que, si bé la propagació del virus ha perdut velocitat a la major part d'Europa, està guanyant velocitat a d'altres regions del món, incloses zones d'Àfrica i Amèrica. També s'està vigilant de prop el nou grup de casos a Pequín.

Entre les bones notícies relacionades amb el virus, cal destacar que aquest dimarts científics de la Universitat d'Oxford van anunciar que la dexametasona, un esteroide barat i àmpliament disponible, ha demostrat que salva vides quan s'administra a pacients amb casos greus de Covid-19.

Aquest dimecres tornarà a comparèixer Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), davant el Congrés dels EUA. A la seva compareixença d'ahir davant el Senat, Powell va restar importància a la decisió de la Fed de començar a comprar bons corporatius, decisió que va ser una de les raons que es van esgrimir per explicar els forts avanços de la sessió passada. En el pla macro, l'IPC a Regne Unit de maig va quedar en un 0,0% enlloc del -0,1% esperat i el -0,2% anterior.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'Ibex, els experts de Bolsamanía assenyalen que el selectiu podria continuar pujant, però adverteixen que, a curt termini, cobert part del buit de la setmana passada, podríem acabar veient unes quantes sessions de consolidació a la regió dels 7.500 punts. La resistència que no perdem de vista són els 7.649 punts. Un tancament per sobre d'aquest nivell de preus ens faria pensar en un atac al nivell dels 8.000 punts.

Noticias relacionadas

contador