coronavirus-resultats-prometteurs-sur-les-animaux-d-un-vaccin-chinois

Investigadors del Regne Unit afirmen haver trobat el primer tractament capaç d'evitar la mort per coronavirus: la dexametasona. Així ho asseguren els responsables de l'assaig clínic Recovery, dut a terme a la Gran Bretanya amb més d'11.000 pacients.

El medicament en qüestió no ha demostrat beneficis entre persones amb un coronavirus més lleu, però sí que ha acabat marcant diferències entre aquells pacients molt greus que necessiten respiració assistida i/o oxigen.

Els investigadors britànics assenyalen que la dexametasona pot evitar una de cada vuit morts entre els pacients més greus i salvar una vida de cada 25 entre aquells que estan rebent oxigen. Malgrat la seva naturalesa preliminar, els responsables de l'estudi anticipen que aviat publicaran en una revista científica el seu projecte, perquè s'exposi a l'examen d'experts en la matèria independents.

La dexametasona no és un medicament nou. És un fàrmac descobert el 1957 amb efectes antiinflamatoris, que se sol usar contra reaccions al·lèrgiques fortes i malalties autoinumnunes. Un dels seus grans avantatges és que, a més, és barat.

Aquests resultats són especialment esperançadors, tenint en compte que, des de l'inici de la pitjor pandèmia del segle XXI fa sis mesos, és el primer descobriment que sembla marcar la diferència entre la vida i la mort per als pacients afectats.

Noticias relacionadas

contador