ep imagenes del ibex 35
EUROPA PRESS - Archivo

Després de reconquerir aquest dilluns els 10.000 punts, Europa cedeix posicions avui dimarts (l'Ibex aguanta i està pla) davant les notícies negatives, especialment en l'àmbit empresarial. Apple ha anunciat un 'profit warning' sobre els seus comptes del segon trimestre i HSBC ha advertit que l'impacte del coronavirus podria afectar les seves xifres a Hong Kong i la Xina continental i ha avançat que retallarà 30.000 ocupacions. El nombre de morts i contagiats continua augmentant, però la Xina ha dit que la majoria dels malalts són lleus.

  • 11.074,60
  • -0,33%

L'altra gran notícia empresarial de la jornada és que el banc italià Intesa Sanpaolo ha llançat una OPA sorpresa sobre el seu rival UBI Banca. Lidera així el procés de consolidació esperat en els bancs italians en particular i en els europeus en general. Intesa ofereix als accionistes de UBI 17 accions de nova emissió per cada 10 accions de UBI. Intesa va afegir que exclouria de cotització a UBI si l'oferta té èxit i es fusionaria amb ell, amb l'objectiu d'obtenir un benefici combinat de més de 6.000 milions d'euros en 2022.

A més, a Espanya, Enagás ha presentat els seus resultats, amb un benefici després d'impostos a 31 de desembre de 422,6 milions enfront dels 442,6 milions de 2018 i superior a l'objectiu de 417 milions establert per a l'any.

Tot això en una jornada en la qual Wall Street torna a cotitzar amb normalitat després del festiu del Dia del President d'aquest dilluns i després que a Àsia hagin predominat els números vermells enmig d'aquestes notícies empresarials negatives. HSBC s'ha deixat més d'un 3% en la sessió asiàtica.

"Els mercats seguiran pendents de si continua l'actual desacceleració de la propagació del coronavirus. El ZEW d'expectatives alemany de febrer, que es publica avui, serà un dels primers indicadors que mostri el possible impacte en l'economia europea de la repercussió del virus", apunten els analistes de Danske Bank.

Noticias relacionadas

contador