ep valores del ibex en el palacio de la bolsa de madrid
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex 35 ha avançat un 0,21%, fins a 6.730 punts, després de marcar un màxim intradia de 6.800 enters. El selectiu espanyol, en línia amb la resta de borses europees, ha cotitzat sense una tendència definida, mentre els inversors segueixen pendents de la preocupant evolució de la pandèmia al Vell Continent.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Preocupa, i molt, la 'guerra' entre el Govern central i el Govern madrileny pel possible confinament de Madrid capital i els altres 9 municipis més grans de la comunitat, així com la propagació del virus a França i el Regne Unit i d'altres països.

Els inversors temen que les noves restriccions frenin la recuperació econòmica, la qual cosa seria un 'gerro d'aigua freda' per a uns mercats que intenten refer-se de l'impacte de la pandèmia.

En aquest sentit, i a nivell econòmic, el PMI manufacturer espanyol, malgrat la lletra petita que subratllen els experts de IHS Markit, ha tornat a l'expansió i a les pujades al setembre.

Per part seva, el PMI manufacturer de l'Eurozona també ha demostrat signes de fortalesa (sense tantes reserves com l'espanyol), creixent al seu ritme més alt dels dos darrers anys.

A l'àmbit macro, aquest dijous s'ha publicat també la taxa d'atur de la zona euro, que ha pujat fins al 8,1%, i les dades d'atur setmanal als Estats Units, que han estat una mica millors de l'anticipat (les peticions inicials de desocupació han baixat fins a 837.000, per sota de les 850.000 previstes). Des de Banc Sabadell, esperen "lleugers guanys que haurien d'anar a més, impulsades pels sectors de perfil growth per la bona marxa de les negociacions del paquet fiscal als EUA".

En matèria empresarial i sanitària, Moderna torna a ser notícia després de reconèixer que la seva vacuna no serà distribuïda entre la població fins a la primavera de 2021 com a mínim, que és quan la farmacèutica preveu obtenir el vistiplau de l'Administració de Drogues i Aliments dels EUA per a la seva comercialització.

A d'altres mercats, el petroli Brent cau un 1%, fins a 41,88 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,2% i es canvia a 1,1741 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys baixa fins al 0,24% i la prima de risc baixa a 77 punts.

Noticias relacionadas

contador