ep libex-35 obre pla 008 imante encota dels 9500 punts
EUROPA PRESS - Archivo

"Es donen les condicions per a apostar per un nou moviment de l'Ibex cap a la resistència dels 9.410 punts", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. De moment, pràcticament tota Europa puja aquest dimarts (Ibex: +0,5%; Cac: +0,4%; Dax: +0,3%) després que el negociador del Brexit per a la UE, Michel Barnier, hagi declarat que encara és possible aconseguir un acord aquesta setmana. Dins del selectiu espanyol destaquen les fortes alces en Cellnex, IAG i alguns bancs. A més, Naturgy puja moderadament després d'anunciar la compra d'un 42,09% de Medgaz al costat de Sonatrach.

  • 11.067,30
  • 0,76%

Sobre la taula d'aquesta jornada estan també els dubtes renovats sobre aquest acord comercial parcial entre els EUA i la Xina. Segons sembla, la Xina demana ara una altra ronda de negociacions abans de signar aquest pacte.

"La política continua sent el centre d'atenció, sobretot en el que té a veure amb les negociacions del Brexit, que s'acosten a les últimes hores abans de la cimera de la UE del dijous i el divendres. Com el temps constreny, continuem sent escèptics quant a que s'aconsegueixi un acord i fins i tot, si aquest és el cas, no esperem que una majoria de la Cambra dels Comuns el doni suport. A més, els mercats continuaran seguint de prop les negociacions comercials, després que la Xina deixés clar ahir que és menys optimista que els Estats Units", expliquen els analistes de Danske Bank.

D'altra banda, avui comença la reunió anual del FMI, amb la publicació de les noves perspectives de l'economia mundial. A més, molts banquers centrals parlaran en els pròxims dies, tant de la Fed com del BCE. Recordem que la setmana que ve hi ha reunió de tipus del Banc Central Europeu i el 30 d'octubre serà la de la Reserva Federal.

Quant a les dades macro de la jornada, el ZEW de situació actual d'Alemanya del mes d'octubre ha quedat en -25,3 enfront de l'estimació de -26 i la dada prèvia de -19,9. Per part seva, el ZEW de sentiment econòmic s'ha situat en -22,8 enfront del -27,0 previst i al -22,5 anterior. A Espanya, el Govern ha remès a la Comissió Europea el Pla Pressupostari 2020 i ha rebaixat una dècima les seves previsions de PIB per a aquest any i el que ve, fins al 2,1% i el 1,8%, respectivament.

En el marc empresarial, els inversors seguiran avui de prop els resultats empresarials, amb els comptes de Wells Fargo, JP Morgan, Goldman o Citi, entre altres.

Noticias relacionadas

contador