ibex portada mercados bolsa

L'Ibex 35 puja un 2,2%, fins a 7.006 punts, animat pel bon sentiment provinent de l'Àsia i noves notícies sobre vaccins contra el coronavirus. Dins del selectiu han destacat els forts avanços dels valors del sector turístic, als quals s'ha sumat el sector bancari, mentre que Telefónica ha estat el principal llast, amb pèrdues superiors al 3% per una rebaixa de valoració de Barclays.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Les hoteleres Meliá Hotels i NH Hotel Group s'han disparat més del 10% després de rebotar el dilluns més del 20%, prolongant així el seu gran ral·li per l'esperada reobertura de les fronteres europees per al turisme.

En la mateixa línia, l'agència de viatges online eDreams ha repuntat un 28%. Molt bona jornada també per al Sabadell, ACS, Bankia, CaixaBank, IAG, BBVA i el Santander.

Algunes regions del Japó han reprès una activitat comercial propera a l'habitual, i les esperances de recuperació econòmica han animat als inversors. El Japó ha suspès l'estat d'emergència donant pas a allò que el primer ministre, Shinzo Abe, va anomenar aquest dilluns un nou estil de vida, amb l'ús generalitzat de màscares i protectors facials.

"Com és costum als mercats financers aquests dies, fins i tot la més mínima notícia positiva en el front de la Covid-19 desencadena una resposta alcista", assenyala Jeffrey Halley, expert d'Oanda.

La previsió d'una gradual recuperació de l'activitat continua reflectint-se en altres actius com el petroli Brent, que repunta un 1,8%, fins a 36,17 dòlars. A més, l'euro es revalora un 0,73% i es canvia a 1,0976 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es manté en un 0,69%, gairebé la meitat que fa un mes.

Avui Wall Street recupera la normalitat després del festiu de la passada jornada, igual que el Regne Unit. L'S&P 500 està superant la resistència de 3.000 punts, i si confirma per sobre d'aquest nivell, obriria la porta cap als seus màxims històrics de mitjan març.

Les últimes dades macro encoratjadores també han contribuït a animar el mercat. La setmana passada van ser els PMIs i aquest dilluns l'IFO alemany i aquest dimarts la confiança del consumidor ha repuntat al juny, recuperant-se en part del xoc del coronavirus, segons l'índex elaborat per la firma de recerca Gfk. Malgrat tot, la perspectiva per a tot el segon trimestre continua sent "ombrívola". La dada ha avançat des dels -21,1 punts registrats al maig als -18,9 de juny.

A més, les notícies sobre possibles vaccins sempre són ben rebudes. L'última té a veure amb l'empresa americana Novavax, que està a punt de començar els seus primers estudis en humans del seu vaccí experimental contra el coronavirus, la qual cosa també ha contribuït a animar les bosses.

Novavax, amb seu a Maryland, és una de les companyies biotecnològiques que competeixen per desenvolupar una vacuna contra el SARS-CoV-2, el virus que causa la Covid-19. Dues companyies més, Moderna i BioNTech (en associació amb Pfizer) ja han començat els assajos clínics.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Tenim l'Ibex 'traient el nas' per sobre de la resistència més immediata, la directriu baixista que uneix els màxims decreixents dels últims dos mesos. Però tot i que les sensacions són bones, cal rematar la feina, és a dir, superar la resistència que tenim als màxims d'abril en 7.210 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Només per sobre d'aquesta resistència tindrem la confirmació d'un nou tram alcista amb objectiu als 8.000 punts (reculada/ajust proporcional del 50% de tota la caiguda prèvia). I amb això i amb això continuaríem parlant d'un rebot dins d'una fase correctiva d'orde major. No es pot dir el mateix del Dax o de l'S&P 500, que tenen molta més fortalesa que el nostre selectiu", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador