l-allemagne-doit-faire-plus-pour-aider-ses-partenaires-de-l-ue-dit-merkel

La confiança del consumidor alemany repunta al juny, recuperant-se en part del xoc del coronavirus, segons l'índex elaborat per la firma de recerca Gfk i publicat aquest dimarts. Malgrat tot, la perspectiva per a tot el segon trimestre continua sent "ombrívola".

La dada avança des de -21,1 punts al maig fins a -18,9 de juny. Els analistes anticipaven, això sí, una xifra una mica millor de 18 punts per al sisè mes de l'any.

Malgrat aquest avanç, els -18,9 punts destaquen com la segona pitjor xifra registrada per l'estudi de Gfk des de l'inici de la seva elaboració. "La incertesa entre els consumidors continua sent alta", reconeixen els experts de la consultora de recerca.

"L'ansietat entorn de la possibla pèrdua de l'ocupació continua sent alta, i ha demostrat ser una barrera clau per al consum del nostre temps", prossegueix Gfk. Les perspectives d'ingressos s'han elevat fins als -5,7 punts des dels seus mínims històrics registrats al maig, en -19,3 punts.

"La gradual reobertura de molts negocis està contribuint sens dubte a l'augment del consum, que esperem no es vegi novament impactat, i fins i tot que continuï repuntant a partir d'ara", afegeix l'agència.

Noticias relacionadas

contador