traders-wall-street-marches-bourse
38.460,92
  • -
  • -

Wall Street registra suaus caigudes després dels rècords marcats aquest dilluns pel S&P 500 i el Nasdaq. El selectiu tecnològic ha repuntat un 1% i acumula ja un guany anual del 3,3%. No obstant això, el Dow Jones a1vanca un 0,3% i ha marcat un nou màxim històric als 29.010 punts, impulsat pel bon comportament de JP Morgan després dels seus resultats. Al costat d'aquest banc, altres entitats financeres com Citi i Wells Fargo han estat les primeres a publicar les seves xifres del quart trimestre del 2019.

Al Dow Jones, precisament, un dels valors més alcista és JP Morgan. El banc ha estat el primer a publicar resultats i puja més d'un 1% després de convèncer amb ells, ja que ha superat les expectatives dels analistes.

Wells Fargo, per la seva banda, cau després de decebre, ja que els seus guanys han estat un 55% inferiors a les del mateix període del l'any anterior. Citigroup avança moderadament, amb pujades del 0,6% després de donar a conèixer un augment del seu benefici fins als 4.980 milions de dòlars. Delta Airlines, per la seva banda, puja més d'un 4% després de superar els pronòstics.

Seguint amb els resultats, s'espera que els comptes segueixin mostrant un balanç mediocre de guanys. Els experts creuen que només el 2020 veurem realment un vigorós rebot després d'un 2019 molt moderat pel que fa a beneficis empresarials.

Aquest dimarts és també notícia la Xina. Els EUA ha eliminat Pequín de la seva llista negra de manipuladors de divises. Un anunci que té lloc durant una setmana clau amb el gegant asiàtic ja a Washington per segellar l'acord comercial de fase u aquest dimecres i que ha provocat un fort repunt del iuan al mercat de divises.

Des del South China Morning Post, rebaixen una mica l'optimisme i apunten que la guerra comercial "encara no ha acabat" i aquest pacte és només "la primera ronda del joc".

A nivell econòmic, les exportacions i les importacions xineses han superat àmpliament els pronòstics al mes de desembre. Als EUA, l'Índex de Preus a l'Consum (IPC) va repuntar un 0,2% el desembre, fins a una taxa anual del 2,3%, en línia amb les previsions.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,8%, fins als 58,58 dòlars, mentre l'unça d'or cau un 0,4%, fins als 1.544 dòlars. La prima de risc geopolítica del cru ha quedat relegada a un segon pla i l'or, considerat l'actiu refugi per excel·lència, s'ha girat clarament a la baixa.

La tensió geopolítica entre l'Iran i els EUA ha quedat relegada a un segon pla després d'abatre el règim persa per error un avió 737 amb 176 passatgers, la meitat d'ells iranians. Això està provocant revoltes internes a Teheran i en altres ciutats i ha provocat una crisi interna per al govern dels aiatol·làs.

Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,25% i es canvia als 1,1105 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,84% i la del bo a 2 anys a l'1,58%.

Noticias relacionadas

contador