bitcoin1

El mercat de les criptodivisas es tenyeix de verd intens aquest dimarts, amb pujades d'un 6% de mitjana a les principals monedes alternatives, mentre el bitcoin es dispara un 5%, fins a preus per sobre de la resistència dels 8.500 dòlars. La capitalització total del mercat s'aproxima als 228.000 milions de dòlars, només 24 hores després del llançament de les opcions de futurs de bitcoin de Chicago Mercantile Exchange (CME), que han vist la llum aquest dilluns.

La borsa nord-americana de futurs i derivats ha complert amb el calendari que s'havia marcat per posar a disposició dels operadors aquest nou producte financer després que hagi rebut l'aprovació reguladora de les autoritats dels mercats dels EUA. El CME, una de les primeres borses a albergar contractes de futurs del bitcoin, juntament amb el Chicago Board Options Exchange, el 2017, va anunciar per primera vegada els seus plans d'introduir opcions en futurs de bitcoin el 12 de novembre de 2019. Segons el CME, el nou producte respon al creixent interès en les monedes digitals i la demanda dels clients d'eines per administrar l'exposició de les seves carteres al bitcoin.

El mercat ha rebut les notícies amb notables pujades, que segueixen a les de fa una setmana, quan la creació de Satoshi Nakamoto va experimentar un ral·li com a resposta dels operadors a la crisi entre l'Iran i els EUA. La més cotitzada de les monedes digitals va arribar als 8.400 dòlars, preu que s'ha vist superat aquest dimarts, amb una nova fita de 2020 als 8.523 dòlars, segons CoinMarketCap. El comportament de mercat "és un reflex de l'increment del volum en un 160% la setmana passada", segons Marcus Swanepoel, CEO de Luno, unit a l'optimisme de molts experts i analistes al voltant de les monedes digitals, cosa que anima els compradors.

Des del principi de l'any, "hem vist una millora constant en el sentiment del bitcoin que podria estar relacionat amb la reducció a la meitat de la recompensa per bloc minat de maig, i també hem vist que les taxes de hash, que mostren el nivell de mineria, s'han elevat a un màxim històric", afegeix Swanepoel.

El 2019 també hi va haver un augment del 17% en les posicions llargues, cosa que demostra que hi ha un gran interès en les monedes digitals que està ajudant a atraure els compradors al sector. "Aquests factors han preparat les monedes digitals per a aquesta acció de preu", afegeix l'expert.

Noticias relacionadas

contador