ep estados unidos anade a xiaomi a la lista negra
PAVLO GONCHAR / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
38.405,66
  • 470,90
  • 1,24%

Les accions del fabricant xinès de smartphones Xiaomi s'han desplomat aquest divendres, després que l'administració del president dels EUA, Donald Trump, col·loqués l'empresa a una llista negra de suposades empreses militars xineses. Al costat de l'anunci d'estímuls del president electe, Joe Biden, d'1,9 bilions de dòlars, les borses asiàtiques han tancat a la baixa.

A Hong Kong, les accions de Xiaomi llistades a la ciutat han arribat a desplomar-se gairebé un 11%, tot i que han tancat amb caigudes de poc més del 10%. L'índex general de Hang Seng Tech també ha caigut un 1,64%, mentre que l'índex de referència de Hang Seng s'ha mantingut estable.

En altres llocs, les accions a Àsia-Pacífic han estat majoritàriament més baixes en el comerç de divendres, ja que els inversors han reaccionat regionalment a la publicació del paquet de rescat de Biden per pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

Les accions de la Xina continental han acabat amb retrocessos: el compost de Xangai ha baixat un 0,53% mentre que el component de Shenzhen ho ha fet un 1,474%.

Al Japó, el Nikkei 225 ha baixat un 0,69% mentre que l'índex Topix ha caigut un 0,86%. El Kospi de Corea de Sud ha retallat un 1,67%. Mentrestant, les accions a Austràlia han acabar amb lleugers guanys, amb l'S&P/ASX 200 pujant un 0,18%.

Noticias relacionadas

contador