steven-mnuchin 20171015141818

El Congrés dels Estats Units és molt a prop d'aprova un pla d'estímul econòmic per valor de 2 bilions de dòlars, una quantitat que suposa un 10% del PIB nord-americà.

Aquests darrers dies, el pla havia quedat bloquejat per la falta d'acord entre demòcrates i republicans en uns quants assumptes, però finalment sembla que tots dos partits han fet concessions, segons ha confirmat la líder demòcrata Nancy Pelosi.

Els senadors negocien els darrers punts conflictius d'un projecte de llei que els analistes consideren fonamental per contrarestar l'enorme impacte econòmic negatiu que tindrà la pandèmia de Covid-19 sobre l'economia nord-americana.

Steven Mnuchin, secretari del Tresor, ha advertit que la taxa d'atur es pot disparar fins al 30% si el Congrés no aprova el pla. Els demòcrates han exigit que es reforci la supervisió d'un fons de 500.000 milions de dòlars que inclou préstecs i garanties de préstecs per a corporacions i governs estatals i locals.

"Cal que el Congrés aprovi l'acord avui" ha exigit Donald Trump al seu compte de Twitter. "Com més trigui, més difícil serà engegar la nostra economia. Els nostres treballadors patiran!" exclama.

El president va declarar el dilluns que l'economia nord-americana no pot seguir aturada massa temps per combatre el coronavirus, i diu que el país "no es va construir per estar-se tancat."

Noticias relacionadas

contador