• Tras el cierre publicarán cifras empresas como IBM o Yahoo
  • Los inversores tienen que valorar la escalada de riesgos geopolíticos
wall street toro bolsa

Els tres principals índexs de Wall Street obren aquest dilluns sense una direcció clara, gairebé plans, però suficient per marcar nous màxims històrics. En una jornada sense grans referències econòmiques, el mercat es mou entre la temporada de resultats i l'increment dels riscos geopolítics amb l'atemptat dijous a Niça i un dia després de l'intent fallit de cop d'Estat a Turquia.

  • 39.558,11
  • -
  • 5.691,73
  • -

Els inversors han de valorar l'impacte de la incertesa global, davant els successos del final de la passada setmana aliens al món de la inversió, però que afecten aquesta. El primer va tenir joc dijous a Niça, una de les principals ciutats turístiques de França, en plena celebració del Dia de la Bastilla. L'altre, un dia després, a Turquia. Una facció de l'exèrcit va protagonitzar un cop d'estat i va arribar a controlar algunes de les principals institucions, però milers de persones es van tirar al carrer i van frenar l’intent colpista. Ara, el Govern encapçalat per Racep Tayyip Erdogan protagonitza un moviment repressiu amb més de 6.000 detinguts fins al moment.


"Els últims esdeveniments internacionals (atemptats niçards o el fallit cop d'estat a Turquia) incrementen el risc geopolític. En particular, en les companyies amb presència a Turquia, com és el cas del BBVA, i l'impacte negatiu (depreciació) que ha sofert la lira turca", opinen els analistes de Bankinter.


BANK OF AMERICA SORPRÈN POSITIVAMENT


Més enllà dels riscos geopolítics, i en una jornada amb escasses referències macro rellevants, els resultats empresarials cobren especial rellevància. La temporada està en marxa des de la setmana passada, i aquest dilluns és torn de Bank of America, IBM i Yahoo. En el cas del banc, ha estat abans de l'obertura. La segona entitat per volum d'actius als Estats Units ha reportat un benefici net de 4.200 milions de dòlars entre abril i juny, la qual cosa suposa una caiguda del 17% respecte del mateix trimestre de l'any anterior. No obstant això, aquest empitjorament de les xifres és molt inferior al que havia avançat el mercat. Les accions de l'entitat pugen més d'un 1% en l'obertura.


La referència de les xifres de les grans empreses de Wall Street, i a partir d'aquest dimarts amb Enagás a Espanya, "serà rellevant ja que ens donarà una imatge més completa respecte de l'evolució dels beneficis per acció. Es publicaran aquest dilluns als Estats Units un total de 95 companyies (19% de l’S&P 500). Fins avui han publicat 36 amb una variació de caiguda del 4,9%", assenyala l'equip d'anàlisi de Bankinter.

contador