wall street termine en ordre disperse 20221215171215

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dimarts després del signe mixt de dilluns i amb els inversors molt atents a les dades d'inflació i a la Reserva Federal (Fed).

  • 18.869,44
  • 0,32%

La dada clau de la setmana és l'IPC del mes d'abril i es donarà a conèixer aquest dimecres. El mercat confia que reprengui el camí baixista i es moderi fins al 3,4% des del 3,5% en taxa general. Pel que fa a la variable subjacent, s'espera una relaxació fins al 3,6% des del 3,8% del mes anterior.

"El fet que les expectatives d'inflació dels consumidors estiguin pujant no són bones notícies per a la Fed, ja que la seva política monetària sol estar condicionada per aquestes. Caldrà veure si les xifres 'reals' d'inflació d'abril confirmen les expectatives dels consumidors o s'afecten el que esperen els analistes, que projecten un lleuger descens al mes, tant de la taxa de l'IPC general com a la subjacent", comenten a Link Securities.

Si es confirmessin, augmentaria les expectatives de baixades de tipus als EUA, una possibilitat que s'ha tornat a posar sobre la taula després del refredament del mercat laboral.

Per això, i a la recerca d'alguna pista sobre els propers moviments de la Fed, les mirades estaran posades sobre el president de l'organisme, Jerome Powell, que participarà en una trobada amb el president del Banc Central dels Països Baixos.

Però l'agenda econòmica d'aquest dimarts també inclou la publicació d'una altra referència destacada: els preus de producció, que han deixat un repunt de la inflació fins al 2,2% a l'abril, xifra que suposa el nivell més alt dels últims 12 mesos.

GOOGLE I/O 2024 I LA IA

Un altre dels esdeveniments que marcaran la sessió és la conferència de desenvolupadors de Google, durant la qual el CEO de la companyia, Sundar Pichai, presentarà algunes de les grans novetats de la tecnològica.

El focus estarà posat en els avenços en intel·ligència artificial (IA) i es preveu que aprofundeixi les capacitats de Gemini, el poderós model d'IA dissenyat per competir amb ChatGPT d'OpenAI.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, el protagonisme recaurà sobre els resultats dels minoristes i, en concret a Home Depot, que donarà a conèixer les xifres del primer trimestre de l'any.

Així mateix, GameStop torna a disparar-se un 98% després del retorn de Roaring Kitty a les xarxes socials, revivint el boom de les accions meme del 2021.

D'altra banda, Uber ha arribat a un acord per adquirir el negoci de lliurament de foodpanda de Delivery Hero a Taiwan per 950 milions de dòlars en efectiu.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,53% (77,90 dòlars) i el Brent retrocedeix un 1,30% (82,21 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,21% (1,0811 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,50% (2.354 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,467% i el bitcoin perd un 1,99% (61.791 dòlars).

Noticias relacionadas

contador