dolar divisa eeuu portada

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels EUA es va situar al 2,5% l'octubre, per sobre del 2,3% de fa un any. En taxa intemensual, la inflació nord-americana va augmentar fins al 0,3% després de situar-se al 0,1% el setembre. Aquestes dades, publicades aquest dimecres per l'Oficina d'Estadístiques Laborals coincideixen amb les previsions dels analistes.

El preu més alt en la gasolina va provocar l'augment de l'IPC l'octubre, al qual també van contribuir els transports i l'electricitat. Per contra, els preus dels aliments van disminuir lleugerament.

En concret, els preus de l'energia van pujar un 8,9% respecte a octubre de 2017. El major increment va correspondre al petroli, que va avançar un 26,2% enfront del desè mes de l'any passat. El cost dels aliments va caure un 0,1%. Les begudes no alcohòliques va ser l'únic grup d'aliments que va augmentar, pujant un 0,2%. Pel que fa a l'energia, l’energia va pujar al 2,4% després de caure el setembre, mentre que l'electricitat va augmentar al 2,3% i el gas natural va baixar al 0,6%.

Per la seva banda l'IPC subjacent, és a dir, excloent-ne aliments i energia, s'ha situat al 2,1%, lleument per sota del previst pels experts i de la dada del 2,2% de setembre.

En termes intermensuals, aquestes dades representen la segona major pujada de l'any, després de l'increment de cinc dècimes en taxa mensual registrat el febrer.

Noticias relacionadas

contador