ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
38.946,93
  • -122,75
  • -0,31%

Els mercats borsaris asiàtics s'han mostrat cautelosos aquest dijous, ja que ha augmentat la preocupació per l'economia xinesa després d'una sèrie de dades febles, mentre que el risc d'un informe de nòmines nord-americà per sota del que s'esperava manté el dòlar a la defensiva.

Una sèrie d'enquestes sobre la fabricació van suggerir que els colls d'ampolla en el subministrament s'estaven tornant a estrènyer, i vuit de nou països asiàtics informat de terminis de lliurament més llargs.

"La propagació de la variant delta enmig de taxes de vacunació encara baixes en moltes economies de l'ASEAN i l'estratègia de tolerància zero de la Xina pel que fa a la Covid han portat els governs a imposar restriccions i ordenar el tancament de fàbriques i ports", han adevertido els analistes de Nomura.

"L'escassetat d'insums i els baixos inventaris probablement portaran a retallades de producció i als retards en els enviaments durant el tercer trimestre", han afegit.

La incertesa ha mantingut els valors xinesos sense canvis, tot i que l'especulació de més estímuls fiscals va oferir cert suport. L'índex MSCI d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha baixat un 0,2% des d'un màxim de cinc setmanes. El Nikkei japonès ha sumat un 0,2%, mentre que Corea del Sud ha caigut un 0,9%.

Noticias relacionadas

contador