ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo
38.787,38
  • -132,88
  • -0,34%

Pujades generalitzades a les borses asiàtiques aquest 1 de setembre, malgrat que una enquesta privada ha mostrat que l'activitat de les fàbriques xineses es va reduir a l'agost.

Les accions de la Xina continental han deixat signe mixt, ja que l'índex compost de Xangai ha avançat un 0,86%, mentre que el component de Shenzhen ha pujat un 0,322%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,62%.

L'índex Caixin/Markit de gestors de compres del sector manufacturer corresponent al mes d'agost es va situar a 49,2, per sota de la marca de 50 que separa l'expansió de la contracció.

La publicació de l'enquesta privada de dimecres s'ha produït després que el PMI manufacturer oficial publicat dimarts mostrés un alentiment del creixement de l'activitat de les fàbriques xineses a l'agost, situant-se en 50,1 enfront de la lectura de 50,4 de juliol. Cal recordar que aquest dimarts les dades van mostrar que el sector serveis de la Xina també havia entrat en contracció.

Al Japó, el Nikkei 225 ha guanyat un 1,2%, mentre que l'índex Topix ha avançat un 0,89%. Per la seva banda, el Kospi sud-coreà ha pujat un 0,14%.

Les accions australianes han quedat endarrerides, ja que l'S&P/ASX 200 ha baixat un 0,31%. El producte interior brut d'Austràlia va augmentar un 0,7% durant el trimestre de juny, segons les dades publicades per l'oficina d'estadística del país. Aquesta xifra va superar les expectatives d'un augment del 0,5%, segons Reuters.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,26% a la baixa.

Noticias relacionadas

contador