ep archivo   caixabank 20221205102103
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ - Archivo

CaixaBank ha anunciat que, en el marc de l'opció de reemborsament anticipat dels préstecs de les subhastes del tercer programa d'operacions de finançament a llarg termini amb objectius específics (TLTRO-III) de desembre, ha decidit reduir l'import de la TLTRO- III en 48.097 milions d'euros, segons ha notificat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 5,11€
  • 1,95%

"Considerant els 12.615 milions d'euros addicionals amb venciment ordinari al desembre, el finançament pendent de TLTRO-III queda en 15.178 milions d'euros (15.620 milions d'euros a nivell del grup)", explica el banc al comunicat remès al regulador espanyol. Els préstecs TLTRO-III es van utilitzar durant la pandèmia per mantenir el flux de crèdit a llars i empreses, al voltant d'un 25%.

Així mateix, els bancs de la zona de l'euro tornaran de manera anticipada el 21 de desembre que ve 447.500 milions d'euros més al Banc Central Europeu (BCE), segons ha revelat l'organisme monetari. També reemborsaran els 51.900 milions d'euros que vencen aquell dia.

Aquesta és la segona vegada que els bancs europeus tornen diners al BCE després que els funcionaris del banc central decidissin a l'octubre alinear millor el programa amb la pujada dels tipus d'interès, encarint així el finançament.

Segons la membre del Comitè Executiu del BCE, Isabel Schnabel, juntament amb els reemborsaments anticipats que es van fer el 23 de novembre passat, l'import total dels TLTRO-III pendent de devolució és de 795.700 milions d'euros. Així, ja s'ha tornat un 38%, cosa que “contribueix encara més a la reducció del balanç de l'Eurosistema”.

S'espera que el Consell de Govern pugi els tipus 50 punts bàsics a la reunió del dijous que ve el 15 de desembre, situant el tipus de dipòsit al 2%. També es debatrà una reducció gradual de la cartera de bons de 5 bilions d'euros. Així mateix, els bancs tindran més opcions de reemborsament en cadascun dels tres mesos vinents, i després trimestralment.

Noticias relacionadas

contador