lagarde primerplano2022

Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE), ha anticipat que la reunió de política monetària que celebrarà l'organisme monetari al desembre serà l'escenari elegit per comunicar al mercat quin serà el mecanisme per començar a reduir el balanç de l'entitat.

"Al desembre, establirem els principis clau per reduir les tinences de bons a la nostra cartera del programa de compra d'actius", ha explicat Lagarde durant la seva participació al Congrés Bancari Europeu, que se celebra aquest divendres a Frankfurt. A més, ha comentat que "és apropiat que el balanç es normalitzi de manera mesurada i predictible".

"Paral·lelament", ha afegit, "es mantindran les nostres eines per preservar la transmissió ordenada de la política monetària, en particular, les reinversions flexibles en el marc del programa de compres d'emergència per la pandèmia i el nou instrument de protecció de la transmissió", dissenyat per protegir les primes de risc dels països perifèrics com Espanya.

EL BCE SEGUIRÀ PUJANT TIPUS

Alhora, la banquera central ha assenyalat que el BCE seguirà pujant els tipus d'interès durant properes reunions, tot i que no ha especificat si frenaran les pujades de tipus a 50 punts bàsics al desembre, tal com anticipa el consens.

"La inflació a la zona de l'euro és massa alta, i encara que les darreres dades de creixement del PIB han sorprès a l'alça, el risc de recessió ha augmentat", ha precisat. A més, ha considerat que “és poc probable que una recessió redueixi significativament la inflació, almenys a curt termini”.

Per això, ha recordat que el BCE ha pujat els tipus en 200 punts bàsics durant les tres darreres reunions i ha anticipat que "esperem augmentar encara més els tipus" fins a "nivells que redueixin la inflació al nostre objectiu a mitjà termini del 2% de manera oportuna".

Noticias relacionadas

contador