ep el consejero delegado de caixabank gonzalo gortazar durante la presentacion de los resultados de 20220729120405
Jorge Gil - Europa Press

CaixaBank és aquest divendres un dels valors de l'IBEX que cauen més malgrat que els comptes del tercer trimestre i els nou primers mesos han agradat als analistes. Els experts destaquen que les xifres han batut expectatives gràcies a la millora del marge de clients, l'eficiència en costos i un cost de risc baix. Pel que fa a les retallades a la borsa d'avui, algunes les atribueixen a la decisió del BCE, anunciada ahir, de modificar les condicions de la TLTRO.

  • 5,11€
  • 1,95%

"Els comptes reflecteixen un canvi clar a millor al marge de clients, les millores d'eficiència després de la integració de Bankia i un cost del risc/CoR baix (0,23%)", apunten els experts de Bankinter.

Així mateix, subratllen la diversificació d'ingressos, i el fet que el marge d'interessos canvia millor (+5,1% intertrimestral el tercer trimestre estanc). Igualment, aquests analistes remarquen que els índexs de qualitat creditícia evolucionen positivament, amb una morositat en el 3,0% enfront del 3,2% del segon trimestre del 2022. Finalment, posen èmfasi que la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell confortable (12,11% enfront del 12,20% al segon trimestre del 2022), i "permet implementar una política de remuneració atractiva per als accionistes".

Els experts de Jefferies també ressalten que els beneficis del banc han superat el consens en un 13% gràcies a la "solidesa dels ingressos nets i la reducció de les provisions".

Aquests analistes, no obstant, es refereixen a una "lleugera decepció" pel que fa al capital, ja que la ràtio CET1 baixa del 12,2% al 12,1%. "La posició de capital continua sent sòlida, però actualment hi ha poc excés per sobre del 12% per finançar recompres addicionals", comenten.

Des de Renta 4 també parlen d'unes xifres que han superat estimacions i ressalten igualment la "bona lectura" del marge d'interessos, així com els ingressos per assegurances, que compensa la caiguda de les comissions netes. A més, destaquen l'evolució de les provisions que, tot i augmentar un 16% intertrimestral, ho fa a un ritme menor del que s'estima.

Noticias relacionadas

contador