ep archivo   march 22 2020   new york new york united states deserted wall street and new york stock
Jonathan Alpeyrie - Archivo

Wall Street registra caigudes moderades per començar la setmana, en una jornada festiva per a l'IBEX-35 i la resta de grans borses europees. Els inversors centren la seva atenció en diversos factors, com els resultats empresarials, el rendiment dels bons i la guerra a Ucraïna.

  • 38.460,92
  • -

Pel que fa als resultats empresarials, aquest dilluns ha estat el torn de Bank of America, que ha guanyat 7.100 milions de dòlars, un 12% menys, però ha superat la previsió del consens.

Al llarg dels propers dies publicaran les seves xifres diversos components del Dow Jones com IBM, Procter and Gamble, Travelers, Dow, Johnson and Johnson, American Express i Verizon.

A més, presentaran les seves xifres altres companyies destacades com Netflix (dimarts), Tesla (dimecres), Snap (dijous), les aerolínies United Airlines i American Airlines i els operadors de ferrocarrils CSX i Union Pacific.

Tot això sense perdre de vista Twitter, després de la sorprenent OPA de 43.000 milions de dòlars llançada per Elon Musk a la setmana passada, que ha estat contestada pel Consell d'Administració amb una poison pill per evitar que el milionari prengui el control de la xarxa social.

A l'escena econòmica, el PIB del primer trimestre a la Xina va augmentar un 4,8%, per sobre del 4,4% esperat. Tot i això, les vendes al detall van caure un 3,5% al ​​març, per sobre del descens anticipat de l'1,6%.

"Hem de ser conscients que, amb un entorn nacional i internacional cada cop més complicat i incert, el desenvolupament econòmic s'enfronta a importants dificultats i desafiaments", ha dit l'Oficina Nacional d'Estadística xinesa.

I és que la política de tolerància zero del Govern amb la Covid-19 està obligant a confinar ciutats i regions molt importants, cosa que provocarà menys creixement a la Xina i problemes addicionals per a la cadena global de subministrament.

Al front bèl·lic, Rússia ha estès els seus bombardejos a Ucraïna a la capital, Kíiv; i a altres ciutats com Leòpolis i Khàrkiv, mentre ha donat un ultimàtum a les tropes ucraïneses que encara resisteixen a Mariúpol. Per part seva, la Unió Europea continua analitzant com retallar les importacions de petroli i gas rus per deixar de finançar indirectament la guerra de Putin.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, salten les alarmes a l'aspecte tècnic del Nasdaq. "Després de girar-se al voltant de la mitjana de 200 sessions, tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient un atac als mínims anuals situats als 13.020 punts.

Aquests preus són molt importants, perquè si els acaba perdent el més normal és que s'acabi confirmant un canvi de tendència al selectiu", indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el barril de cru West Texas repunta un 1,43% (108,49 dòlars) i el barril Brent puja un 1,45% (113,32 dòlars), mentre l'euro es deprecia un 0,14% (1,0790). A més, l'unça d'or puja un 1,1% (1.997 dòlars). Finalment, el bitcoin cedeix un 1,7% (38.564 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,816%, màxims dels darrers tres anys.

Això està afectant sobretot les "accions de creixement (tecnologia), els valors cíclics de consum i fins i tot les monedes digitals", segons indica Hussein Sayed, estrateg d'Exinity. Per contra, l'escenari actual de menor creixement i alta inflació (estanflació) afavoreix accions defensives, com elèctriques, telecos, atenció mèdica i consum bàsic.

Noticias relacionadas

contador