ep lingotes de oro
JINGMING PAN

El preu de l'or puja aquest dilluns a prop d'un 1%, fins a un màxim d'un mes (1.993 dòlars), enmig de la preocupació per les conseqüències econòmiques de la guerra entre Rússia i Ucraïna i l'augment de la inflació, cosa que porta els inversors a recórrer a aquest actiu refugi.

"L'impuls alcista dels lingots continuarà mentre els mercats es mantinguin alimentats amb un flux constant de titulars negatius relacionats amb un panorama mundial cada cop més fosc", assenyala Han Tan, analista en cap de mercats d'Exinity.

La guerra a Ucraïna no ha mostrat fins ara signes d'alleujament i s'ha sumat a la inflació creixent i a la disminució de les perspectives de creixement mundial. Diversos grans bancs de Wall Street, com Deutsche Bank o Goldman Sachs, han expressat la seva preocupació per les mesures agressives d'enduriment de la política de la Reserva Federal, que podrien provocar una recessió.

L'economia xinesa es va alentir al març, ja que el consum, el sector immobiliari i les exportacions es van veure molt afectats, mentre que les àmplies retallades a causa de la Covid-19 i la guerra d'Ucraïna van fer efecte en el principal consumidor d'or del món.

"Des d'un punt de vista tècnic, l'or al comptat pot trobar poca resistència una vegada se situï per sobre dels 2.000 dòlars. No obstant, la capacitat de l'or per mantenir-se per sobre dels 2.000 dòlars es pot veure afectada quan els rendiments reals entrin en territori positiu", afegeix Tan.

Noticias relacionadas

contador