twitter logo

El mercat no s'ha pres seriosament l'OPA que va llançar dijous el sempre polèmic Elon Musk, conseller delegat de Tesla, sobre Twitter, a 54,20 dòlars l'acció. Com es pot llegir en diferents comentaris i cròniques, no és habitual que una companyia rebi una oferta amb una prima del 18% i acabi tancant amb caigudes de l'1,7%, tal com va passar amb els títols de la xarxa social aquell dia.

Els analistes de Stifel van arribar a rebaixar la seva recomanació sobre les accions de Twitter a vendre dijous, al·legant que la companyia s'enfronta a un "circ complet d'Elon".

I és que hi ha qui assenyala fins i tot que el que està fent Elon Musk és una estratègia de distracció, perquè els resultats que Tesla publicarà aquest mateix dimecres, i que estaran marcats per l'evolució de la situació a la Xina, passin més o menys desapercebuts. Molts creuen que, atesa la situació, el CEO de Tesla no compareixerà per presentar els comptes. Sigui com sigui, la data que ha triat per anunciar l'oferta és cridanera.

GUERRA OBERTA

Mentrestant, Twitter va anunciar divendres una mesura amb què pretén retardar o evitar la compra per part de Musk. Aquesta, coneguda al món empresarial com a 'píndola enverinada', té com a objectiu complicar la compra de més del 15% de les accions de Twitter per part de Musk, que ja n'és propietari d'un 9%.

D'aquesta manera, el pla està dissenyat per "reduir la probabilitat que qualsevol entitat, persona o grup adquereixi el control de Twitter acumulant accions al mercat sense pagar a tots els accionistes una prima adequada o sense donar al consell d'administració temps suficient per prendre decisions informades", ha explicat la companyia en un comunicat.

Aquesta mesura, que es considera legal i que caduca en un any, no vol dir que el consell no pugui acceptar o contemplar una proposta d'adquisició, concreta el comunicat.

Elon Musk, per part seva, ha acusat la directiva de Twitter de no respondre als interessos dels accionistes, ja que "la junta directiva de Twitter no posseeix col·lectivament gairebé cap acció" de l'empresa, motiu pel qual "no és possible que els seus interessos siguin els mateixos que els de la xarxa social”.

contador