trumpshow
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes de l'1,5% després dels guanys acumulats des dels mínims anuals de 2018, registrats el passat 26 de desembre als 2.346 punts, en el cas de l'S&P 500. El selectiu nord-americà va tancar divendres passat als 2.664 sencers i ha arribat a forts nivells de resistència, després de revalorar-se un 13,5% en l'últim mes (després d'una caiguda anterior del 20% des de màxims històrics).

La setmana estarà carregada de referències destacades, ja que la Reserva Federal (Fed) celebrarà durant dimarts i dimecres la reunió de política monetària. El consens espera que el banc central dels EUA confirmi el seu canvi d'estratègia cap a una política més flexible i pacient, després d'haver pujat quatre vegades els tipus d'interès el 2018, fins al 2,25% - 2,50%.

Jerome Powell ha realitzat diverses intervencions públiques durantles últimes setmanes i els analistes anticipen que reiteri el seu missatge de paciència i flexibilitat. Com a novetat aquest any, el president de la Fed celebrarà rodes de premsa després de totes les reunions que se celebrin.

Un altre dels plats forts de la setmana serà la nova ronda de negociacions comercials entre els EUA i la Xina, que tindrà lloc a Washington durant dimecres i dijous i comptarà amb presència de diversos representants de primer nivell.

El resultat d'aquesta trobada serà fonamental per al rumb de les borses durant les pròximes setmanes. Per part dels EUA, el representant comercial, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, lideraran les converses.

El viceprimer ministre Liu He, mà dreta del president Xi Jinping, serà el líder de la delegació xinesa. El gegant asiàtic està disposat a fer concessions pel que fa a comprar més productes nord-americans i reduir els aranzels als automòbils i a altres productes. No obstant això, el principal escull continua sent tot el relacionat amb la propietat intel·lectual i les transferències de tecnologia.

CAIGUDA D'NVIDIA I CATERPILLAR

En el capítol empresarial, les accions d'Nvidia es desplomen més del 15% després que el fabricant de xips hagi llançat una advertència de beneficis pel "deteriorament" de les condicions econòmics a la Xina. Una raó similar a la que ofereix Apple quan va llançar la seva advertència de beneficis fa unes setmanes.

El fabricant de l'iPhone és protagonista aquesta setmana perquè presentarà els seus resultats aquest dimarts, després del tancament del mercat. Altres grans grups tecnològics que publicaran les seves xifres són Facebook (dimecres) i Amazon (dijous).

A més, el fabricant de maquinària per a la construcció Caterpillar, també molt exposat a la Xina, es desploma un 9% al Dow Jones després de defraudar amb els seus resultats trimestrals.

DADES I ALTRES MERCATS

Al front macro, l'índex d'activitat nacional de la Fed de Chicago de desembre ha pujat fins a 0,27 des de 0,21. Per la seva banda, el president dels EUA, Donald Trump, va assegurar aquest diumenge al WSJ que un altre tancament del seu govern és "sens dubte, una opció" després que divendres passat aquest arribés a la seva fi (de moment) després de 35 dies de tancament, el més llarg de la història del país.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 3%, fins als 52,02 dòlars. Per la seva banda, l'euro cotitza pla en el seu encreuament contra el dòlar, als 1,1415 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa lleugerament fins al 2,74%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,6%.

Noticias relacionadas

contador