cbpetroleocrudo short

Els preus del cru cedeixen terreny aquest dilluns. Els Estats Units segueix elevant la seva producció petrolífera i la desacceleració de la Xina també està pesant al sector de les matèries primeres.

El barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 1,9% fins als 52,66 dòlars. Mentrestant, el de Brent, referència a Europa, cau un 1,7% fins als 60,54 dòlars per barril.

Una caiguda que té lloc després que les energètiques nord-americanes hagin incrementat per primera vegada aquest any les seves plataformes petrolíferes actives, cosa que sembla un clar indicatiu d'un augment de la seva producció. A més, la desacceleració econòmica de la Xina, segona major consumidora de cru del món, és un altre dels motius que pesen.

"Esperem que els preus del cru nord-americà es desplacin en el rang dels 50 i 60 dòlars per barril el 2019 i 10 dòlars més en el cas del Brent", ha asseverat la companyia Tortoise Capital Advisors. A més, afegeix que "sembla clar que l'Aràbia Saudita no acceptarà uns preus tan baixos".

Per la seva banda, l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) liderada pels saudites, va iniciar a finals de 2018 una retallada de la seva producció per fixar i sostenir els preus de l'anomenat or negre.

Noticias relacionadas

contador