wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
38.357,82
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes superiors al 0,5% després del gran rebot superior al 13% que ha registrat l'S&P 500 des que va marcar mínims anuals de 2018 el passat 26 de desembre, als 2.346 punts. A més, la Borsa de Nova York descompta, després del festiu de dilluns, un clima de més pessimisme sobre les negociacions comercials entre la Xina i els EUA.

Al front macroeconòmic, l'FMI va actualitzar aquest dilluns les seves projeccions econòmiques, en què va rebaixar les seves previsions per al creixement global fins al 3,5% el 2019 des de la seva anterior previsió del 3,7%. En el cas dels EUA, va mantenir la seva estimació al 2,5%.

Aquest informe del Fons Monetari Internacional va arribar just després que la Xina publiqués el seu creixement econòmic més baix en gairebé tres dècades.

Respecte a la guerra comercial entre els EUA i la Xina, l'estrateg Martin Gilbert ha afirmat a la CNBC que "el risc geopolític és pitjor que el de fa un any".

En aquest sentit, el govern xinès ha assegurat aquest dimarts que els EUA i el Canadà han abusat del seu acord d'extradició per aplicar-lo a Meng Wanzhou, una directiva de l'empresa tecnològica xinesa Huawei detinguda a Vancouver en requeriment de Washington i que serà enviada a territori nord-americà per ser processada.

Aquest assumpte evidència el principal obstacle que hi ha entre les dues nacions per segellar un pacte comercial: els drets de propietat intel·lectual i de patents tecnològiques amb la cursa mundial pel control de les telecomunicacions, davant l'esperat llançament de la xarxa 5G.

L'altre gran front internacional és el Brexit, mentre que el 29 de març segueix apropant-se al calendari, el Regne Unit segueix sense tenir tancat un acord amb la Unió Europea.

Dins de les fronteres nord-americanes, el govern federal segueix tancat (ja va pel seu dia 32, el tancament més llarg de la història del país) i segueix deixant 800.000 treballadors federals sense salari.

Al capítol de resultats empresarials, Johnson & Johnson baixa a prop del 2% després de publicar les seves xifres del quart trimestre. Per la seva banda, l'asseguradora Travelers cotitza plana després de confessar-se davant el mercat. Després del tancament, presentarà els seus comptes IBM.

A altres mercats, el petroli cau amb força, així que el barril West Texas cedeix un 2%, fins als 52,81 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,13% respecte al dòlar, fins als 1,1352. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,74%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,59%.

Noticias relacionadas

contador