donald trump china portada 11

Caigudes als mercats asiàtics aquest dimecres, mentre els inversors han mantingut els gegants tecnològics xinesos i les companyies energètiques regionals sota el focus. L'ordre executiva del president sortint dels EUA, Donald Trump, en la qual veta les transaccions en vuit aplicacions xineses i l'acord de retallada de la producció de l'OPEP+, que ha deixat alces en el petroli, han marcat la jornada.

Les accions dels gegants tecnològics xinesos Tencent i Alibaba s'han seguït amb especial atenció, ja que l'ordre de Trump inclou WeChat Pay i Alipay d'Ant Group. L'ordre entrarà en vigor després que el republicà deixi el càrrec. Les accions de Tencent i Alibaba a Hong Kong han guanyat 1,8% i 2,69%, respectivament. El gegant del comerç electrònic JD.com també s'ha disparat un 6,38% mentre que Meituan ha avançat un 4,72%.

Les reserves regionals d'energia també han avançat aquest dimecres després que l'Aràbia Saudita acordés retallades voluntaris de producció al febrer i març. A Austràlia, Beach Energy ha pujat un 1,39% i Santos un 1,58%. L'Inpex del Japó també ha pujat un 5,81% i l'S-Oil de Corea de Sud ha avançat un 3,5%. Les accions de CNOOC que cotitzen a Hong Kong han pujat un 3,4%.

Els preus del petroli han llançat signe mixt durant la jornada asiàtica. El cru Brent, referència internacional, ha guanyat un 0,28% fins als 53,75 dòlars per barril. Els futurs del cru nord-americà han caigut lleument fins als 49,89 dòlars per barril.

CAIGUDES GENERALITZADES

Els índexs de la Xina continental han disminuït, amb el compost de Xangai baixant un 0,17%, mentre que el component de Shenzhen s'ha deixat un 0,746%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 0,87%.

Una enquesta privada va mostrar que l'activitat del sector de serveis a la Xina va augmentar a un ritme més lent al desembre, amb l'índex de gerents de compres de serveis de Caixin/Markit que va arribar a 56,3, comparat amb la lectura de novembre de 57,8.

Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 0,57% mentre que l'índex Topix ha pujat lleugerament. El Kospi de Corea de Sud ha perdut un 0,44%. Les accions a Austràlia han caigut, i l'S&P/ASX 200 ha baixat un 1,22%.

Noticias relacionadas

contador