Shenzen Asia
37.068,35
  • -
  • -2,66%

El mercat asiàtic ha tancat l'última sessió de la setmana amb to mixt. Els inversors es mantenen cauts a l'espera del que pugui dir aquest divendres el president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, a Jackson Hole. A més, les tensions entre el Japó i Corea del Sud van augmentar enmig d'una disputa comercial.

Amb l'avanç de la guerra comercial entre els EUA i la Xina, les protestes a Hong Kong i les qüestions polítiques a Itàlia i al Regne Unit, els inversors esperen amb ànsies el discurs de Powell. Unes paraules crucials per als mercats, que busquen pistes sobre les mesures futures, després que la Fed retallés els tipus d'interès el mes passat per primera vegada des de la crisi financera. Alguns analistes asseguren que el mercat valora una altra possible retallada de tipus el setembre.

Les paraules de Powell "seran clau per a la reacció del mercat

"Suposem que Powell voldrà transmetre una visió oberta sobre les perspectives de la política monetària sense comprometre prèviament a cap curs establert, i serà clau per a la reacció del mercat, afirmen des del Banc Nacional d'Austràlia a CNBC.

D'altra banda, les tensions entre el Japó i Corea del Sud van augmentar dijous després que Seül digués que anava a cancel·lar el pacte d'intercanvi d'intel·ligència amb Tòquio enmig d'una amarga disputa comercial. L'acord va ser dissenyat per compartir informació sobre l'amenaça que representa Corea del Nord i les seves activitats nuclears i de míssils.

Tot això ha fet que les borses d'Àsia acabessin la jornada de divendres mixtes, igual que va tancar Wall Street la sessió prèvia. Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 0,3% mentre que el Topix ha sumat un 0,23%. Per la seva banda, el Kospi de Corea del Sud ha vacil·lat entre guanys i pèrdues per cotitzar a la baixa. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,48%, i l'ASX 200 d'Austràlia, un 0,11%.

Entre les divises, el iuan xinès ha estès les pèrdues, amenaçant amb avivar les tensions comercials entre Washington i Pequín. Els EUA va acusar la Xina de manipulador de divises a principis d'aquest mes després d'una forta caiguda en el iuan. Mentrestant, el ien japonès s'ha afeblit fins als 106,57 dòlars.

Noticias relacionadas

contador