Nikkei
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les borses asiàtiques han acabat la jornada de dijous amb to mixt i sense grans moviments després que les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed) no desfessin els dubtes sobre quins seran els moviments futurs. Els inversors esperen ara a veure si el seu president, Jerome Powell, dona més pistes i treu les incertesa.

Dimecres a la tarda, les actes de la Fed van mostrar que la decisió de reduir els tipus d'interès durant la reunió de juliol ha estat una "recalibració" però no un canvi de sentit radical en la política monetària de la institución.I s'han deixat veure reticents a dir com es desenvoluparien els moviments futurs.

El mercat no va rebre amb molt bons ulls aquesta incertesa, després que es mostrés que els formuladors de les polítiques monetàries estan profundament dividits sobre si retallar els tipus d'interès, però units en voler assenyalar que no estan en el camí predeterminat cap a una major relaxació.

A Àsia, les borses han tancat mixtes. El Nikkei del Japó ha agregat un 0,1%, el Topix ha sumat un 0,04% i el Shenzhen, un 0,21%. Mentrestant, el Kospi de Corea del Sud ha caigut un 0,69% i el Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 0,98%. Durant la jornada prèvia, Wall Street va tancar a l'alça, però amb pujades que no van arribar a l'1%.

Al pla macroeconòmic, l'índex PMI del Japó va mostrar que les fàbriques i les exportacions es van mantenir moderades el juliol, tot i que l'activitat de serveis es va expandir al ritme més ràpid en gairebé dos anys.

Entre les divises, el ien japonès cotitzava a l'alça, fins als 106,33 dòlars.

Noticias relacionadas

contador