Shenzen Asia

Les borses asiàtiques han tancat la jornada de dimecres a l'alça. La pausa en la guerra comercial ha animat els inversors després de conèixer l'acord dels EUA i la Xina de retardar els aranzels a certs productes fins al desembre. Una decisió que també va ajudar al fet que Wall Street acabés en positiu.

L'índex de Xangai ha guanyat un 0,78% i el Shenzhen ha pujat un 1,24%. Mentrestant, el Hang Seng a Hong Kong vh avançat un 0,54%, el Nikkei 225 del Japó, un 0,92% i el Topix, un 0,79%. A Corea del Sud, el Kospi ha sumat un 0,74%.

"S'ha de mantenir un alt grau d'escepticisme", ja que és "poc probable un acord imminent"

A la tarda de dimarts, el representant de Comerç dels EUA va anunciar que certs productes no tindran aranzels addicionals del 10%, alhora que la imposició d'altres aranzels s'endarreriran fins al desembre. Malgrat això, alguns analistes creuen que "s'ha de mantenir un alt grau d'escepticisme", ja que és "poc probable un acord imminent" entre les dues nacions. Així ho asseguren a CNBC des de National Australia Bank. "La demora és purament per un moment polític en lloc d'un canvi més substancial en l'enfocament de la relació entre els Estats Units i la Xina".

D'altra banda, es mantenen les tensions a Hong Kong. L'aeroport va continuar registrant interrupcions en els vols per segon dia consecutiu enmig de les protestes que viu la ciutat. De fet, la Xina va arribar a mostrar les seves intencions de desplegar-hi l'exèrcit. "A curt termini, la policia de Hong Kong podria prendre mesures més dures i la Xina podria estar tractant de resoldre aquest problema d'una forma o una altra, cosa que serà negatiu per als mercats", afirmen des de Credit Suisse i aconsellen "reduir la exposició als mercats de Hong Kong i moure cap a més mercats del sud d'Àsia com ara Indonèsia".

Pel que fa a les divises, el Banc Popular de la Xina ha establert la seva taxa de referència oficial del punt mig per al iuan als 7,0312 per dòlar dimecres, més fort que les expectatives dels analistes, i la cinquena sessió consecutiva durant la qual el banc central fixa el punt mitjà en un nivell més feble que el psicològicament important 7 iuans per dòlar.

Noticias relacionadas

contador