cb asia stocks 5 short1
37.068,35
  • 0,00
  • -2,66%

Les borses asiàtiques han tancat la sessió de dimarts en negatiu, una jornada durant la qual han hagut de lidiar amb les protestes a Hong Kong, on els aeroports ja han reobert després de ser cancel·lats tots els vols durant aquest dilluns. El Hang Seng ha estat l'índex més perjudicat per les protestes, que també van afectar a Wall Street, que va caure més d'un 1%.

La segona sessió borsària de la setmana no ha estat positiva per als mercats d'Àsia. Entre els índexs, Hang Seng ha caigut un 1,86%, el Shanghai Composite, un 0,74% i el Shenzhen ha baixat un 1,03%. El Nikkei 225 al Japó s'ha deixat un 1,25% després d'estar tancat el dilluns per festiu, el Topix ha perdut un 1,11%, el Kospi de Corea del Sud, un 0,71%, i la borsa d'Austràlia, un 0,4%. En general, l'índex MSCI Asia ex-Japó ha caigut un 1,07%.

La normalitat ha tornat als aeroports de Hong Kong, on dilluns tots els vols van ser cancel·lats per les protestes

Encara que aquest dimarts la normalitat ha tornat als aeroports de Hong Kong, durant el dilluns tots els vols van ser cancel·lats per les protestes, que s'han anat tornant cada vegada més violentes des de juny. Els analistes de Credit Agricole consideren que la situació que s'està vivint és "molt desconcertant", cosa que fa que el "risc d'una repressió més forta" hagi augmentat "i això té implicacions al mercat".

D'altra banda, el Banc Popular de la Xina ha establert dimarts la taxa de referència oficial del punt mig per al iuan als 7,0326 per dòlar, més fort del que s'esperava però per sobre del nivell psicològicament important de 7 iuan per dòlar per quarta sessió consecutiva. La moneda xinesa ha estat vigilada de prop pels inversors durant els últims dies després que es debilités més enllà del nivell 7 enfront del dòlar la setmana passada, cosa que va portar ae Departament del Tresor dels Estats Units a designar la Xina com un manipulador de divises.

Una situació que també ha contagiat al mercat nord-americà. Wall Street va tancar la sessió de dimarts en vermell, amb els seus índex caient més d'un 1%.

Noticias relacionadas

contador