ep negociaciones comerciales entre china y eeuu
TWITTER / @ESTATALESCLATE - Archivo

L'Àsia comença la setmana en verd. Les borses de la regió han tancat majoritàriament amb pujades a l'espera de nous avanços en els dos principals fronts: la guerra comercial i la crisi del coronavirus. L'altra gran protagonista de la sessió ha estat el ChiNext, una subsidiària de la Borsa de Shenzhen que es regeix per unes regles molt similars al Nasdaq estatunidenc.

  • 38.274,05
  • -0,34%

Aquest selectiu ha tancat amb un avanç del 2,4% la jornada davant una nova fornada de companyies que han començat a cotitzar amb el nou (i revisat) sistema d'OPVs.

Les noves regles possibiliten que l'índex xinès pugi o baixi fins a un 20% a cada sessió, enlloc del 10% anterior. Seguint en el gegant asiàtic, els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat amb un avanç del 0,1% i del 1,3%, respectivament.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha tancat amb unes pujades del 1,4%. Al Japó, tant el Nikkei com el Topix han avançat prop d'un punt percentual i, finalment, a Austràlia l'ASX 200 ha acabat pla la sessió d'aquest dilluns. L'MSCI Asia, que exclou el Japó, ha iniciat la setmana amb guanys de mig punt.

Al mercat de divises, el ien japonès s'ha intercanviat a 105,84 dòlars estatunidencs. Al seu torn, el dòlar australià ho va fer a 0,7615 dòlars estatunidencs.

Noticias relacionadas

contador