dl nzd nz new zealand dollar reserve bank of new zealand rbnz banknotes coin pb
Sharecast / Squirrel_photos via Pixabay

Les pujades s'han imposat clarament a les borses asiàtiques aquesta matinada després del tancament mixt i tranquil d'ahir a Wall Street. La notícia més rellevant a la zona és que el Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ) ha pujat tipus en 50 punts bàsics més, fins al 3%, en l'última d'una sèrie d'alces que busquen contenir la inflació.

El Shanghai Composite es revalora un 0,14% i el Shenzhen Component avança un 0,64%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong suma un 0,77%.

Les accions del gegant xinès de la distribució d'aliments Meituan han pujat un 4,62% ​​després de la caiguda del 9% de dimarts per les notícies que Tencent està planejant vendre la major part de la seva participació de 24.000 milions de dòlars a la companyia.

El Nikkei 225 del Japó puja un 1,11%, mentre que l'índex Topix suma un altre 1% després que el país informés d'un creixement de les exportacions al juliol millor del que s'esperava en comparació de l'any anterior. El creixement de les exportacions, del 19%, va superar el 18,2% previst pels analistes, impulsat per una recuperació forta de les exportacions d'automòbils.

D'altra banda, el Kospi recula després d'un començament positiu i cau un 0,79%. Hyundai, Kia i Kanwha Aerospace han perdut al voltant del 2%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia també baixa un 0,22%.

Les principals exportacions de Singapur van créixer a un ritme més lent al juliol a causa de la disminució dels enviaments de béns no electrònics.

Noticias relacionadas

contador