dl china asia shopping street markets yuan renminbi pb
Sharecast / Andy Leung via Pixabay

Les borses asiàtiques han tingut un comportament dispar aquest dimarts després del tancament amb moderades alces de la jornada passada a Wall Street.

Els mercats de la Xina continental han avançat posicions. El Shanghai Composite guanya un 0,14% i el Shenzhen puja un 0,49%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong perd un 0,5%.

El Nikkei 225 del Japó ha finalitzat el dia pla (+0,01%), mentres que l'índex Topix baixa un 0,19%. El Kospi, per part seva, puja un 0,3%.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia avança un 0,53%. La lectura més recent de l'enquesta ANZ-Roy Morgan sobre la confiança del consumidor australià va mostrar que aquesta va repuntar la setmana passada i va revertir la caiguda que es va produir després de l'alça de tipus del Banc de la Reserva d'Austràlia a principis d'aquest mes.

D'altra banda, cal recordar que el Banc Popular de la Xina va sorprendre aquest dilluns anunciant una retallada de tipus d'interès davant l'alentiment de la recuperació de l'economia nacional. Es tracta del primer moviment d'aquest tipus que l'organisme duu a terme des del gener passat.

En concret, segons va destacar a través d'un comunicat, la retallada és de 10 punts bàsics dels serveis de préstec a mitjà termini a un any, situant-los en nous mínims històrics, al 2,75%. D'aquesta manera, l'organisme injectaria 400.000 milions de iuans a l'economia.

Noticias relacionadas

contador