• El petroli, pendent dels inventaris setmanals de cru a Estats Units
  • També es publicarà la dada d'ocupació de la consultora ADP del mes de juliol
ep tim cook

Els futurs nord-americans anticipen una obertura alcista del 0,2% pel Dow Jones i del 0,7% pel Nasdaq, impulsats pels forts guanys del 6% que registra Apple després de presentar els seus resultats ahir per la nit, després del tancament de mercat.

  • 173,27$
  • 2,34%

El gegant tecnològic que fabrica els iPhones és el gran protagonista del dia, ja que va superar les previsions amb els seus resultats del tercer trimestre fiscal i al mateix temps va anticipar estimacions per sobre del previst per al seu quart trimestre fiscal. Els seus títols anticipen un nou màxim històric en la preapertura de Wall Street en 159 dòlars.

Els inversors valoren que la demanda d'iPhones segueix saludable, malgrat que al setembre està previst el llançament de l'iPhone 8. A més, les vendes d'iPads van superar les estimacions, així com els ingressos del negoci de Serveis, que inclou l'AppStore.

D'altra banda, les estimacions d'Apple per al quart trimestre fiscal han estat majors de l'esperat, la qual cosa calma la por dels inversors a un possible retard en el llançament de l'iPhone 8. "Aquesta guia tan positiva suggereix que els terminis del llançament de l'iPhone 8 es compliran, i els ingressos del quart trimestre fiscal recolliran l'impuls de les vendes del nou model en els dies finals del trimestre", assenyalen des de Bankinter.

En una situació similar es troba el Dow Jones, que el dimarts va marcar un nou rècord prop de 22.000 punts i aquest dimecres pot intentar superar aquesta xifra. L'índex es revalora més d'un 10% enguany, impulsat per una bona temporada de resultats i malgrat el caos polític que tenalla els progressos de l'Administració Trump en matèria econòmica.

Els inversors també es mantenen a l'espera de la publicació de la dada d'ocupació de la consultora ADP, pel qual s'espera la creació d'uns 185.000 llocs de treball. Aquesta xifra és similar a la qual preveuen els analistes per a l'Informe d'Ocupació oficial que es publicarà aquest divendres, la principal referència de la setmana.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau de forma moderada, un 0,2% en el cas del West Texas, fins a 49 dòlars. El cru va caure el dimarts amb força després que diversos sondejos apuntessin a un nou augment de la producció per part de l'OPEP en el mes de juliol.

Aquest dimecres, els operadors esperen la publicació dels inventaris setmanals de cru als EUA. Els pronòstics apunten a una caiguda de gairebé 3 milions de barrils. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,5%, fins a 1.272 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro es revalora un 0,2% enfront del dòlar, fins a $1,1833, molt prop dels màxims de gener de 2015 marcats aquesta mateixa setmana. La divisa europea s'aprecia més d'un 12% enfront del 'bitllet verd' enguany i els analistes esperen que es dirigeixi cap als 1,20 dòlars a curt termini. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 2,27%.

Noticias relacionadas

contador