• Reitera el seu consell de venda sobre el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri
  • Per Berenberg, el mercat està descomptant un escenari massa positiu
cbjoseignaciogoirigolzarri

Els analistes de Berenberg han elevat el preu objectiu de Bankia fins a 2,70 euros per acció des dels anteriors 2,40 euros per títol i han reiterat el seu consell de 'vendre' les seves accions.

  • 1,78€
  • 2,65%

Aquesta valoració se situa un 38% per sota del seu valor de mercat, ja que els títols del banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri cotitzen plànols en borsa, en nivells de 4,32 euros.

Des de Berenberg, assenyalen que Bankia és una història que necessita "confiança" per part dels inversors, però afegeixen que el banc ha retallat la seva previsió de marge d'interessos en cinc dels últims sis semestres. "El mercat encara confia que la pujada dels tipus d'interès provoqui un creixement material del benefici per acció (BPA) més enllà de 2020". Aquests experts no comparteixen aquesta previsió i assenyalen que Bankia ja ha descomptat un creixement del 25% del seu BPA.

La pujada de valoració de 2,40 a 2,70 euros es deu a l'adquisició de Banc Mare Nostrum (BMN), encara que en la seva opinió Bankia ha utilitzat el seu excés de capital per millorar els seus beneficis. No obstant això, esperen que la seva cotització en borsa sigui a la baixa i mantenen el seu consell de 'vendre'.

Per a Berenberg, el mercat està descomptant un escenari massa positiu per a Bankia, ja que la seva previsió és que els tipus d'interès es mantinguin en nivells molt baixos durant un temps perllongat. A més, aquests analistes assenyalen que els majors ingressos per comissions no contrarestaran les pressions sobre el marge d'interessos.

D'altra banda, Berenberg assenyala que la capacitat de Bankia per retallar costos és cada vegada més reduïda, per la qual cosa el seu objectiu d'augmentar el creixement del crèdit és complicat d'aconseguir, en un escenari de demanda feble per part d'empreses i consumidors, que encara segueixen desapalancantse.

Sobre l'adquisició de BMN, la consideren positiva i per això augmenten la seva valoració fins a 2,70 euros, però al mateix temps assenyalen que l'objectiu de retallar costos en un 40% és ambiciós i que l'operació ja ha estat descomptada pel mercat.

Finalment, assenyalen que després d'una pujada del 75% en el preu de les seves accions des dels mínims de 2016, "té sentit per al Govern" començar a reduir la seva participació del 67%, la qual cosa també augmentarà la pressió a la baixa sobre les seves accions.

Noticias relacionadas

contador