• Además, sus resultados se han situado por debajo de los pronósticos del consenso
  • Bankinter ha retallat la seva recomanació sobre el valor fins a 'neutral' des de 'comprar'
societe generale, socgen

Société Générale, un dels bancs més importants de França, cau prop del 5% en borsa després d'augmentar de manera inesperada les seves provisions per cobrir demandes judicials en 300 milions d'euros.

  • 25,39€
  • -0,76%

Société lidera les pèrdues entre els integrants del Cac 40 de París, índex similar a l'Ibex 35 espanyol. El seu negatiu comportament afecta el conjunt del sector bancari europeu i és una de les raons per explicar les vendes moderades que registren les borses europees.

El marge brut de l'entitat ha baixat un 25,6%, fins a 5.200 milions d'euros, per sota dels 5.390 milions previstos pel consens. El marge d'explotació ha baixat un 64%, fins a 1.030 milions d'euros, mentre el benefici net ha descendit un 23,8%, fins a 1.218 milions d'euros.

"Els resultats defrauden les expectatives a causa de la feblesa dels ingressos relacionats amb els mercats", afirmen des de Bankinter. Aquests experts afegeixen que "la part baixa del compte de resultats s'ha vist negativament afectada per provisions extraordinàries relacionades amb litigis (300 milions d'euros en el segon trimestre)". Aquests analistes han reduït la seva recomanació sobre el valor fins a 'neutral' des de 'comprar'.

Noticias relacionadas

contador