• Els ingressos per interessos i negociació van millorar en el primer semestre un 3,5%, fins a 2.707 milions d'euros
commerzbank-grande

Commerzbank, segon banc més gran d'Alemanya per valor de mercat, va tenir en el segon trimestre una pèrdua neta atribuïda de 637 milions d'euros, enfront del benefici de 215 milions d'euros registrats en el mateix període de l'any anterior i dels 231 milions d'euros de guany del primer trimestre d'aquest any.

  • 13,74€
  • -2,59%

D'altra banda, l'entitat ha accelerat la reducció de crèdits problemàtics de la seva cartera de finançament de vaixells, en 900 milions d'euros, i ara se situa en 3.900 milions d'euros. L'objectiu de Commerzbank és reduir aquesta cartera de crèdits per al finançament de vaixells fins a 3.000 milions d'euros a la fi d'aquest any.

Segons assenyala la companyia, els ingressos per interessos i negociació van millorar en el primer semestre un 3,5%, fins a 2.707 milions d'euros, en comparació del primer semestre de l'any passat. Les despeses operatives es van mantenir en el mateix període en 3.583 milions d'euros. Les provisions per a pèrdues per crèdits morosos van pujar entre gener i juny un 8,1%, fins a 362 milions d'euros.

El president de Commerzbank, Martin Zielke, ha assenyalat després d'aquests resultats que la seva companyia "ha comptabilitzat abans i completament les provisions per a la reducció de personal" i ha "fet un pas més en la implementació de la nostra estratègia". A més el directiu de l'entitat ha indicat que es mostra positiu per l'augment dels clients, però considera que trigarà fins que el creixement dels clients es reflecteixi en un augment dels ingressos.

Noticias relacionadas

contador