ep maurici lucena presidenteaena
AENA / RAÚL URBINA - Archivo

Els títols d'Aena pugen al voltant d'un 1%, encara que han arribat a disparar-se un 12% a la primera meitat de la sessió. La companyia ha rebut una retallada de recomanació per part de JP Morgan, que ha situat les seves accions a 135 euros, comparat amb els 162 euros de la seva valoració anterior. Així i tot, li adjudica un potencial del 27% respecte als 106,25 euros amb què va tancar la jornada d'ahir.

  • 173,20€
  • -0,69%

La firma nord-americana ha pres aquesta decisió perquè considera que la ràpida propagació del coronavirus (Covid-19) generarà caigudes de trànsit "sense precedents" a les infraestructures europees. Aquest sector també inclou les autopistes, però observa menys suport en els aeroports.

Amb les restriccions de desplaçaments i confinaments que s'estan produint en molts països, afegits a la cancel·lació de vols per part de les aerolínies, la seva previsió és que el trànsit aeri disminueixi un 20%.

RBC també va decidir retallar al gestor aeroportuari espanyol. L'entitat canadenca va situar el seu preu objectiu en els 100 euros des dels 140 euros previs. Quant a la recomanació, va reiterar el seu consell d''infraponderar'. La seva estimació és que es produeixi un descens mitjà del 30% en el trànsit per a 2020, amb una recuperació el 2021.

Els títols d'Aena acumulen una reculada de més del 35% des que va començar l'any. En tot just tres mesos ha perdut tot el que va guanyar l'any passat, encara que la situació podria ser pitjor; podria no haver-hi hagut la pujada del 17% que s'ha vist aquests tres últims dies.

JP MORGAN REBAJA A ALTRES EMPRESES DEL SECTOR

La incertesa sobre la durada d'aquesta crisi, sumada a la seva magnitud, porta JP Morgan a observar "pocs catalitzadors a curt termini". Aquests dubtes no li impedeixen atrevir-se a recomanar companyies amb balanços sòlids, com la francesa Vinci; mentre que adverteix del risc de l'alemanya Fraport en ser "més vulnerable".

La firma també ha rebaixat altres companyies del sector de les infraestructures com ADP (de 169 a 107 euros), Airbus (de 95 a 68 euros), Atlantia (de 25 a 17 euros) o Ferrovial (de 32 a 27 euros).

Noticias relacionadas

contador