inversoresinstitucionalescb1

S'apropen setmanes difícils per a la renda variable. Ho diu Jeremy Siegel, professor de Wharton durant una entrevista concedida a la CNBC aquest dilluns. "Sempre els quedarà 2021", afegeix a continuació en un to optimista dirigit especialment als més pacients.

"Sóc un teòric monetari, això és el que ensenyo i estudio", defensa Siegel. "El que estem vivint no té precedents en els 75 anys anteriors, des de la Segona Guerra Mundial", assenyala.

"Crec que hi ha molta liquiditat reprimida al mercat que, quan arribi la vacuna i els temors de la pandèmia es vagin dissolent de cara a 2021, impulsarà l'activitat", anticipa Siegel.

La tesi d'aquest expert és que qualsevol notícia positiva relacionada amb la crisi del coronavirus serà decisiva per als mercats, fins i tot més que la identitat del pròxim inquilí de la Casa Blanca.

LA FED I EL CONGRÉS, VENTS DE CUA

A una possible vacuna contra el coronavirus s'hi continuarà sumant "la tremenda injecció de liquiditat" de la Reserva Federal i el Congrés (a l'espera que demòcrates i republicans pactin una segona ronda d'estímuls que pot estar a prop), que poden ser vents de cua més que suficients perquè les borses tornin a pujar.

En aquest sentit, Nancy Pelosi (presidenta de la Cambra dels Representants dels EUA) ha anunciat aquest dimarts que els demòcrates ja han posat sobre la taula un pla per a injectar 2,2 bilions de dòlars a la primera economia del món. Ara falta l'aprovació dels republicans, que continuen poc inclinats a gratar-se més la butxaca.

"Em costa molt de creure que, sense un altre paquet d'estímuls i en vespra de les eleccions, les borses puguin progressar massa d'aquí fins a la primera setmana de novembre", reconeix Siegel. "Crec que tot això pesarà en els mercats (en el que queda d'any)", lamenta.

Noticias relacionadas

contador