• Títols com Pfizer o Microsoft es repeteixen a les carteres d'aquests vehicles
  • L'S&P 500, com el Nasdaq i el Dow Jones, va marcar màxims aquest dilluns
Financial bull, markets, traders, New York, NYSE, money. Photo: Chris Brown

Wall Street està en màxims. I si ja de forma habitual els experts consideren que és difícil superar al mercat nord-americà, en un període alcista com l'actual la complexitat augmenta. Així i tot, hi ha almenys tres fons d'inversió de borsa nord-americana que obtenen una rendibilitat de més del doble que l'S&P 500 en l'acumulat de l'any.

  • 38.239,66
  • -
  • 406,32$
  • 1,82%
  • 25,40$
  • 0,55%
  • 5.533,90
  • -

En concret, el DB Platinium Croci US Dividends obté una tornada en 2016 del 18%, el Brandes US Value Fund Euro un 17% i el T. Rowe US Large Cap Value Equitiy un 16%. Les característiques d'aquests tres fons és que tenen un biaix 'value' o valor, invertint en empreses que consideren infravalorades pel mercat; centren el seu univers de selecció en empreses de gran capitalització; i tenen quatre o cinc estels en la qualificació quantitativa de Morningstar. És a dir, la signatura d'anàlisi cataloga a aquests vehicles amb les seves dues màximes notes en funció de les dades històriques de rendibilitat i risc.

A partir d'aquest filtrat, els tres productes superen folgadament el 7,5% del S&P 500 en l'acumulat de l'any, que ha servit a l'índex per tancar aquest dilluns en màxims històrics, amb 2.198,18 punts. De fet, multipliquen per dos, com a mínim, aquest rendiment.

El fons més destacat en el llistat és el DB Platinum Croci US Dividends de Deutsche Asset Management, amb 134 milions de patrimoni, segons les estadístiques de Morningstar. El vehicle té un biaix cap a tecnologia (23% de la cartera), indústria (20%), salut (18%) i consum cíclic (15%).

MICROSOFT, PFIZER...

El DB Platinium Croci US Dividends obté un retorn el 2016 del 18%, el Brandes US Value Fund Euro un 17% i el T. Rowe US Large Cap Value Equitiy un 16%

La cartera del producte de la gestora de Deutsche està diversificada en 40 posicions, sense que cap superi el 3%. Entre les 10 inversions més importants hi ha quatre tecnològiques, Qualcomm, Analog Devices, Micosoft i Xilinx; tres del sector salut, Abbot Laboratories, Eli Lilly i Amgen; dos industrials, com són Harley-Davidson i Best Buy; i la cadena de grans magatzems Target Corporation.

El següent vehicle d'aquest rànquing és el Brandes US Value Fund, un fons de la gestora Brandes Investment Partners domiciliat a Irlanda, que té un volum d'actius que s'acosta als 100 milions d'euros. Encara que el resultat no dista molt de l'anterior, en l'acumulat de l'any, sí la composició de la cartera: el sector amb més pes és el financer, amb un 34%, per davant de tecnologia (25%) i salut (16%).

En aquest cas la cartera té 47 accions, de les quals tres superen el 3%: el banc Citigroup, la signatura de gestió d'actius State Street, i el gegant tecnològic Microsoft. Per sobre del 2,5% estan els grups financers Bank of America, Wells Fargo, BB&T, PNC Financial Services i American International. A més, la tecnològica Avnet i la farmacèutica Pfizer.

El podi d'aquest selecte grup de fons el completa el US Large Cap Value Equity de T. Rowe Price, del seu Sicav luxemburguesa. La cartera del vehicle té com a segments amb més pes el financer (22%), salut (14%), tecnologia (11,5%) i consum cíclic (10,5%).

Segons les dades recopilades per Morningstar, el producte compta amb 81 accions en cartera, en la qual només una supera el 3%, JP Morgan Chase. Per sobre del 2% estan les signatures del sector farmacèutic Pfizer, Medtronic i Johnson & Johnson; els grups financers Morgan Stanley i Johnson Controls International; la petroliera Exxon Mobil, el hólding industrial General Electric, l'energètica PG&I Corp, i la tecnològica Microsoft.

contador