wall-street-cloture-en-baisse
38.675,68
  • -
  • -

La Borsa de Valors de Nova York s'ha capgirat i cotitza amb pujades aquest dimecres amb un ull posat en els dos escons en joc a Geòrgia que determinaran el control del Senat. De moment, els demòcrates se n'han assegurat un i n'acaricien el segon, amb el 97% de l'escrutini completat.

Els analistes avisen que les tecnològiques nord-americanes no sortiran ben parades de l'impuls reformista del president electe, Joe Biden, que està a un pas d'assegurar-se el control al Congrés dels EUA.

S'anticipa que els inversors s'allunyaran de les accions de creixement i es dirigiran cap a noms que es beneficiaran més dels estímuls. A més, les taxes impositives més altes podrien afectar les accions de tecnologia més que a la resta del mercat.

El rendiment de referència dels bons del Tresor a 10 anys, mentrestant, va superar l'1% per primera vegada des del març i el dòlar ha deixat un mínim de gairebé tres anys a l'índex que mesura el seu acompliment. A més, l'euro ha pujat fins gairebé als 1,2350 dòlars i el franc suís s'ha elevat fins a un rècord de sis anys davant del 'bitllet verd'.

A les principals places europees, els vents de canvi que bufen des de l'altre costat de l'Atlàntic donen impuls als parquets, ja que els analistes generalment assumeixen que un Senat controlat pels demòcrates seria positiu per al creixement econòmic mundial.

A Àsia, s'han donat caigudes generalitzades aquest dimecres, mentre els inversors han mantingut els gegants tecnològics xinesos i les companyies energètiques regionals sota el focus. L'ordre executiva del president sortint dels EUA, Donald Trump, en la qual veta les transaccions en vuit aplicacions xineses ha marcat el compàs de la jornada, ja que inclou WeChat Pay i Alipay d'Ant Group. L'ordre entrarà en vigor després que el republicà deixi el càrrec.

Noticias relacionadas

contador