dolar bits numeros rojos portada 0100101
Flickr / Famzoo
0,9344€
  • 0,0024€
  • 0,26%

El dòlar segueix amb el seu patiment aquest dimecres i arriba a un nou mínim de gairebé tres anys, amb els mercats descomptant a tota velocitat la victòria demòcrata en les eleccions al Senat de Geòrgia que aplanarà el camí perquè el president electe, Joe Biden, impulsi la seva agenda d'estímuls fiscals als EUA. L'euro ha aprofitat la caiguda del bitllet verd per marcar una nova fita al voltant dels 1,2350 dòlars.

Els demòcrates, que han assegurat un dels dos escons, el del reverend Raphael Warnock, s'han de fer amb les dues cadires en competició si volen gaudir de la més mínima majoria possible a la cambra alta (50 dels 100 escons disponibles, però amb el vot decisiu de la vicepresidenta, enfront dels 46 que posseeixen ara -els altres dos són d'independents-). Aquesta victòria els donaria, a més, control dels tres cossos legislatius del país. En canvi, en no fer-se amb un o dos escons, "desafiaria les esperances del partit de Biden de poder continuar amb la seva agenda fiscal, cosa que probablement faria que la corba s'aplanés a mesura que les epectativas d'un impuls del sector públic a la demanda es redueixen", assenyalen els analistes de Rabobank.

Els analistes generalment assumeixen que un Senat controlat pels demòcrates seria positiu per al creixement econòmic mundial i per tant per a la majoria dels actius de més risc, però negatiu per als bons i el dòlar, ja que el pressupost i els dèficits comercials dels Estats Units s'incrementen encara més.

Com els mercats ja han començat a prendre posicions sobre la premissa que es donarà un 'gir blau' al Congrés, l'índex del dòlar ha arribat al seu nivell més baix des de març de 2018, estenent les seves pèrdues nocturnes durant la sessió europea. A les 11:53 GMT, s'ha situat als 89,292, un 0,2% menys que durant el dia anterior.

El dòlar també ha caigut al seu nivell més baix en sis anys davant el franc suís, que s'ha situat en 0,87585.

"El patró de reacció està en la línia del que esperàvem en un principi si haguéssim vist un escenari d'Onada Blava a les eleccions presidencials originals de novembre (EUA)", ha assenyalat el cap d'estratègia de divises de Saxo Bank, John Hardy. Amb tot, l'expert avisa que el context segueix sent "bastant difícil per impulsar i legislar més estímuls, però és molt més possible que si no hi hagués una majoria per als demòcrates", ha argumentat.

L'augment de la probabilitat d'un estímul fiscal als Estats Units està en línia amb les expectatives de debilitat del dòlar, però si el recent augment dels rendiments del Tresor dels Estats Units continua, això podria reduir la capacitat del dòlar per caure a llarg termini, arrodoneix Hardy.

Noticias relacionadas

contador