• AQR també s'ha posat baixista en Bankia, en què va fer el mateix BlackRock fa dues setmanes
cortos portada

Els 'curts' segueixen interessats en Inditex. Les posicions curtes en la gegant tèxtil fundada per Amancio Ortega arriben a l’1,11%, segons les dades publicades aquest dilluns per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), amb data de 17 d'agost. Un dia abans, AQR Capital es va posar curt en la companyia (0,5%), segons la CNMV.

  • 44,70€
  • -1,08%

Els inversors baixistes, aquells que en general entren en una companyia amb la idea que a curt termini caigui en borsa, van aconseguir l'1% de l'accionariat de l'empresa presidida per Pablo Isla el passat 8 de juny i, des d'aleshores, s'havien mantingut igual, fins al 20 de juliol. Llavors van ascendir a l’1,1%, i divendres passat van donar un petit pas més, segons les dades de la CNMV.

Però AQR no només s'ha mostrat interessat en els últims dies per Inditex. També es va posar 'curt' en Bankia el passat dia 17, amb un 1,6% del capital de l'entitat. El dia 3 d'aquest mes ho va fer BlackRock, amb el 0,5% del banc. En total, les posicions curtes se situen al 4,46% de l'accionariat de la companyia, de manera que tornen a acostar-se als màxims que van registrar el 6 de juliol (al 4,53%).

En la resta de banc, els baixistes han mostrat un comportament diferent. En Banc Santander s'han mantingut en el percentatge mínim per aparèixer als registres del supervisor borsari espanyol (0,2%), igual pràcticament que en Caixabank (0,21%), mentre en BBVA s'han reduït fins al 0,3 % des del 0,51% anterior, malgrat les seves fortes caigudes de les últimes sessions a causa de la crisi econòmica i política a Turquia.

Les posicions curtes també han disminuït en Bankinter, fins al 0,49% des del 0,62% anterior. En canvi, en Banc Sabadell s'han incrementat fins a l’1,37%.

CIE AUTOMOTIVE, TAMBÉ AMB MÀXIMS

Els baixistes també han marcat un nou màxim en l'última arribada a l'IBEX, Cie Automotive. S'han situat a l’1,33%, des de l’1,22% de fa dues setmanes, fent d'aquest el tercer rècord consecutiu de posicions curtes en la companyia.

Mentrestant, en Telefónica han pujat fins al 0,5% des del 0,21% registrat fa quinze dies. També s'han incrementat lleument en Siemens Gamesa (6,67%).

NEINOR ES MANTÉ EN SEGONA POSICIÓ

D'altra banda, la cadena de supermercats DIA continua sent la companyia cotitzada a la borsa espanyola amb major percentatge de posicions curtes. En aquesta ocasió s'han incrementat des del 18,69% de fa dues setmanes fins al 20,85%.

En segona posició s'ha mantingut Neinor Homes, amb el 9,37% de baixistes, que es va intercanviar fa dues setmanes el tercer lloc amb Técnicas Reunidas, actualment amb el 9,03% de 'curts'.

ALTRES COMPANYIES

Finalment, les posicions curtes s'han reduït fins al 8,85% en Cellnex Telecom; també en BME, fins al 3,02%, en OHL, fins al 9,30%, i fins al 2,51% en Pharmamar.

Noticias relacionadas

contador