ep la presidentabanco santander ana botin
BANCO SANTANDER - Archivo

La revista Fortune ha inclòs les empreses espanyoles Inditex i Banc Santander a la seva llista de companyies que estan canviant el món, el rànquing ‘2018 Change the World', en què ocupen els llocs número 4 i 56, respectivament. Aquesta llista inclou 57 empreses que compaginen l'èxit amb la seva contribució a la societat, en generar un impacte social positiu amb iniciatives que formen part de la seva estratègia de negoci.

  • 4,51€
  • -0,73%
  • 43,74€
  • 0,00%

A l'hora d'elaborar el rànquing, el jurat de Fortune té en compte l'impacte social mesurable, els resultats del negoci, la innovació i la integració corporativa.

En el cas d'Inditex, Fortune ha destacat el seu impacte en la justícia social i els drets humans. Segons ha indicat, Inditex ha evolucionat constantment cap a proveïdors amb millors registres de seguretat. Així, el 95% dels seus productes es va confeccionar a les millors fàbriques el 2017, enfront del 80% el 2012 i molt per sobre de la mitjana de la indústria.

A més, ha assenyalat que actuar èticament "no ha perjudicat financerament l'empresa", que ha registrat un creixement anual de vendes del 7% des del 2012, i ha ressaltat que la companyia ofereix formació en seguretat laboral, amb èmfasi en l'educació de les dones sobre com reconèixer la discriminació de gènere i defensar els seus drets.

Santander és l'únic banc de la zona euro inclòs a aquesta llista

De la seva banda, Santander és l'únic banc de la zona euro inclòs a la llista, i Fortune ha reconegut la seva contribució a l'educació. Santander va ajudar el 2017 a 642.283 persones mitjançant programes d'educació financera, a 414.486 menors mitjançant programes de suport d'educació infantil i a 611.060 persones gràcies a programes que lluiten contra l'exclusió social, iniciatives centrades en salut i investigació de malalties i programes de rehabilitació.

A més, a través de Santander Universitats, el banc -que té 1.295 acords amb universitats i institucions acadèmiques de 21 països- va concedir més de 39.000 beques i ajuts universitaris el 2017. També l'any passat va llançar Santander X, un programa que ofereix suport a l'emprenedoria universitari.

En total, l'entitat presidida per Ana Botín va invertir 183 milions d'euros en iniciatives socials durant 2017, dels quals 129 milions van ser destinar a Santander Universitats i 54 milions a altres programes i projectes socials.

Noticias relacionadas

contador