presidente-bankia-goirigolzarri
Bankia

Bankia ha formalitzat operacions per 180 milions d'euros durant els primers set mesos de l'any després de la seva tornada al negoci promotor, una vegada que van concloure les limitacions que li va imposar la Comissió Europea. Així mateix, l'entitat ha signat deu operacions de finançament i ha rubricat nou línies d'avals i altres set de 'confirmació' per import de gairebé 50 milions d'euros durant aquest període.

  • 1,78€
  • 2,65%

"El negoci promotor és una de les palanques de desenvolupament de Bankia per a la nova etapa de creixement que ha iniciat el 2018, ja en peu d'igualtat amb els nostres competidors després de concloure les limitacions establertes al Pla de Reestructuració que vam signar amb la Comissió Europea fa cinc anys", ha assenyalat el director de Promotors de Bankia, Alberto Manrique.

Bankia ha tornat al negoci promotor una vegada que van concloure les limitacions que li va imposar la Comissió Europea

Per liderar aquest nou negoci, Bankia va crear la Direcció de Promotors, dependent de la Direcció General Adjunta de Banca de Negocis. La nova Direcció és responsable de desenvolupar el finançament al negoci promotor en un moment de repunt del cicle, "amb un creixement esperat durant almenys tres o quatre anys en què estimem una construcció de fins a unes 150.000 habitatges nous a l'any", ha comentat Manrique.

Durant els últims cinc anys, i com a conseqüència dels compromisos adquirits per signar el Pla de Reestructuració que va permetre la recepció d'ajudes, Bankia no ha pogut operar en determinades activitats, com el finançament de promoció immobiliària, entre d'altres.

BONIFICACIONS A PROMOCIONS

Bankia ha anunciat que bonificarà el preu dels crèdits que concedeixi per finançar promocions immobiliàries que comptin amb certificat de sostenibilitat mediambiental. La nova línia de negoci s'ha iniciat amb la signatura d'una operació amb la promotora Grup Amenabar per finançar una promoció de 150 habitatges que té previst desenvolupar-se en el municipi de Las Rozas (Madrid).

Aquesta decisió no només beneficiarà les empreses promotores, sinó que també està enfocada a afavorir al comprador final dels habitatges, ja que el préstec promotor serà subrogable, amb bonificació, a hipoteques minoristes per a aquells que finalment adquireixin habitatges.

L'interès aplicat estarà en funció de la qualitat creditícia de l'empresa promotora, però en tot cas serà entre 0,10 i 0,20 punts inferior al que correspondria si el projecte no comptés amb certificat de construcció mediambiental.

Noticias relacionadas

contador