ep encuentrorajoytheresa maybruselas
TWITTER DE RAJOY

La primera ministra britànica, Theresa May, forçarà una segona votació parlamentària de l'acord del Brexit, segons ha informat aquest dilluns el diari The Sun. No obstant això, els experts adverteixen que cal vigilar el marge de la seva derrota aquest dimarts, ja que perdre-la per més de 100 diputats limitarà les opcions de perseguir una nova volta.

S'espera que el Parlament britànic voti aquest dimarts en contra de l'acord de May. Els aliats afirmen que la cancellera alemanya, Angela Merkel, va oferir ajuda d'última hora a May després de dir que la Unió Europea podria atorgar concessions addicionals si els parlamentaris rebutgen el seu acord, segons The Sun. Les concessions inclouen convèncer el primer ministre irlandès, Leo Varadkar, a acceptar una data final per l'anomenat suport irlandès.

A principis d'aquest mes May va parlar amb el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, per obtenir concessions de Brussel·les per ajudar-la a aconseguir el seu acord de Brexit al Parlament. També ha parlat amb Merkel dues vegades durant les últimes setmanes.

No obstant això, tot se supedita al marge de vots en contra que rebi l'acord entre Londres i Brussel·les. Les enquestes contemplen que perdi per uns 100 vots, ja que obtindrà, com a màxim, el suport de 250 diputats conservadors. S'espera que els seus opositors al si dels 'tories' -uns 100- i els 10 parlamentaris de la DUP irlandesa s'alineïn amb laboristes i la resta de la càmera contra May, cosa que impossibilita que obtingui els 318 seients que necessita per treure endavant el seu pacte amb Brussel·les per al divorci.

Aquest desenllaç està descomptadíssim pel mercat, però si el marge de detractors s'amplia "entrarem en territori desconegut", adverteixen els analistes de Danske Bank. "Una estreta derrota vol dir que la primera ministra pot perseguir una segona votació, però si els respatllers cedeixen per sota de 200, no descartem que es deslligui el caos i fins i tot que May presenti la seva dimissió", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador