pour-erdogan-israel-est-un-pays-fasciste-et-raciste

El president dels EUA, Donald Trump, ha amenaçat aquest diumenge amb imposar "fortes sancions a Turquia" per l'operació militar que ha dut a terme aquesta setmana al nord de Síria.

Trump ha informat que tant el partit Republicà com "molts membres del Congrés dels EUA, entre ells demòcrates", han estat conversant sobre una possibilitat que comptaria amb un "gran consens".

"El departament del Tresor està a punt per actuar i podríem declarar-hi sancions addicionals", ha advertit Trump a través d'un missatge al seu compte de Twitter.

D'aquesta manera, el president nord-americà intenta solucionar una crisi que va començar la setmana passada quan Turquia va iniciar l'operació cosa que va coincidir amb la decisió presa per la Casa Blanca de retirar el contingent nord-americà actualment desplegat al nord de Síria.

Des d'aquest moment, Turquia ha llançat una campanya militar que gairebé arriba a una base nord-americana a la zona. També ha despertat les sospites que està perpetrant un acte de "neteja ètnica" contra la població kurda, segons han informat fonts militars a la cadena NBC News.

Aquesta onada de violència ha debilitat encara més els llaços entre Turquia, Europa i els EUA, tots socis de l'OTAN.

Per la seva banda, França i Alemanya han suspès les exportacions d'armes a Turquia, després que el seu president, Recep Tayyip Erdogan, amenacés d'abandonar la seva posició d'"estat tap" a l'hora de contenir l'onada migratòria si no rebia el suport europeu en la seva iniciativa.

MERKEL EXIGEIX A ERDOGAN LA FI "IMMEDIATA"

La portaveu de la cancellera alemanya Angela Merkel, Ulrike Demmer, ha publicat un comunicat en què assegura que "la cancellera ha demanat la fi immediata de l'operació militar. Tot i els legítims interessos de seguretat turcs, amenaça de provocar el desplaçament d'una gran quantitat de població, desestabilitzar la regió i restablir l'Estat Islàmic".

Erdogan, per la seva banda, va traslladar per telèfon a la cancellera alemanya, la seva protesta per la decisió de països europeus com Alemanya i França de cancel·lar les exportacions d'armes a Turquia en repulsa per la intervenció militar. "He preguntat a la senyora Merkel que em digui de quin costat estan del nostre, aliat de l'OTAN, o del d'una organització terrorista?", ha qüestionat Erdogan.

Noticias relacionadas

contador