inversor portada tableta grafico

Els cursos de 'trading' estan vivint una època de bonança. El confinament a Espanya està animant molta gent a aprofitar el tancament prolongat per llançar-se a invertir en borsa amb l'esperança de guanyar uns quants diners, i busquen formar-se.

"Efectivament, estem veient molt d'interès en la formació sobre 'trading' i les nostres iniciatives en aquest sentit estan tenint molt bona acollida", afirmen a aquest mitjà des del broker IG Markets.

L'entitat explica que, des del confinament, ha duplicat l'oferta de formació amb la intenció de "contribuir a millorar l'acompliment dels inversors en un context de tanta volatilitat, a més de proporcionar un entreteniment per a aquests temps de confinament".

Però no n'hi ha prou amb llançar-se a la piscina sense més. "Advertim que llançar-se als mercats sense cap mena de coneixement previ és una aposta molt forta que nosaltres desaconsellem", segueix el bróker. A continuació, adverteix que "qualsevol persona interessada a adquirir coneixements de 'trading' ha de tenir en compte que no tot aquell que es ven com a expert ho és".

Des de IG Markets recomanen "tenir la mateixa precaució que si estigués comprant, per exemple, un cotxe o qualsevol altre programa de formació". Per a això, el broker aconsella informar-se tant com sigui possible sobre l'entitat o persona que li ofereix la formació, i deixar-se aconsellar també per l'experiència que puguin tenir amics o coneguts, o d'altres persones en fòrums d'opinió de la web.

Si es cerca la formació d'un 'broker', "és important assegurar-se també que qui fa la formació està sotmès a la supervisió de tots els ens reguladors a nivell nacional i internacional", assenyalen des de IG.

"AQUEST TIPUS D'INVERSIÓ COMPORTA CERTS RISCOS"

Andrea Carreras-Candi, directora d'EFPA España, reconeix a Bolsamanía que "certament existeixen una sèrie de cursos enfocats per a inversors particulars que no tinguin cap coneixement de finances, però que vulguin aprendre eines que els permetin gestionar part del seu patrimoni a curt termini, però aquest tipus d'inversió o especulació comporta uns riscos".

A continuació, destaca que "el món del 'trading', en general, està enfocat a 'brokers' professionals dedicats en exclusiva a aquesta tasca". I és que "guanyar diners de manera constant, endevinant sempre la direcció del mercat, és pràcticament impossible".

Per contra, des d'EFPA defensen l'assessorament financer, que "permet traçar estratègies a llarg termini, que s'adapten al perfil d'inversió de cada client". Aquesta adaptació a cada circumstància personal i la possibilitat de diversificar les carteres "permet minimitzar les riscos a l'hora d'obtenir rendibilitats en el llarg termini", conclou.

EL MODEL AJRAM

Un dels 'traders' més populars a Espanya és Josef Ajram. Escriptor, esportista i operador borsari, ha arribat a oferir seus cursets per formar a futurs inversors.

A finals de 2018, Ajram va llençar la tovallola i va abandonar la seva sicav després dels mals resultats. Va acabar el 2017 amb una pèrdua d'un -11% (enfront d'un +7,5% de l'Ibex 35), i el 2018 queia un -17,5% fins que va anunciar que plegava. D'un any a l'altre, va passar de tenir 829 clients a tan sols 505 inversors, amb 4,5 milions d'euros en actius sota gestió.

Noticias relacionadas

contador