ep entrada a una oficina del sepe en madrid
Eduardo Parra - Europa Press

Des que el mes de març passat es van establir les prestacions especials amb motiu de la pandèmia, les errades i retards en el cobrament han estat una constant. Des de l'administració ho han atribuït al volum ingent de sol·licituds i a la novetat quant als tràmits. Ara, molts afectats es troben que han de fer front a interessos per no haver retornat el que havien cobrat en excés. Què cal fer per evitar pagar-los?

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha emès aquest dijous una nota en la qual explica que en el procés de revisió de les prestacions, està procedint a notificar a les persones beneficiàries els cobraments indeguts que es puguin haver rebut.

D'aquesta manera, aquelles persones que hagin rebut cobraments de manera indeguda rebran una notificació per a procedir a la seva devolució. Una vegada que s'hagi notificat aquest requeriment, la persona interessada disposa de 30 dies hàbils per fer aquest tràmit, sense recàrrecs ni interessos si es fa en el termini corresponent.

El SEPE reconeix que en determinades prestacions per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) és possible que, en consultar el rebut, es vegi un cobrament indegut que no és real i que desapareixerà quan es realitzin les regularitzacions pertinents. Per això, recomanen tornar a consultar l'estat de la prestació més endavant, per comprovar que la situació s'ha regularitzat.

Noticias relacionadas

contador